EHL 2019: Spaanse ploegen plaatsen zich bij de laatste 8

Op de tweede dag van de EuroHockey League in Eindhoven spelen natuurlijk Amsterdam en Kampong. Daarvoor treffen Saint Germain en Club Egara elkaar, daarna speelt Royal Leopold tegen Real Club de Polo. Aan het einde van de dag treft Amsterdam Grove Mezieshill en het slotakkoord is aan Kampong, tegen Rot-Weiss Köln. Bekijk hier alle updates van dag twee!

Royal Leopold – Real Club de Polo (3-4)

Een waar spektakelstuk bij de wedstrijd tussen Royal Leopold en Real Club de Polo. De Spanjaarden wonnen in de slotfase de wedstrijd terwijl het niet veel had gescheeld of ook deze wedstrijd was geëindigd in shoot-outs.

Beide ploegen hielden elkaar bijna het hele eerste kwart in bedwang. Het waren de Spanjaarden die de ban braken via Alex Reyne. Vlak voor het einde van het eerste kwart tikte hij de bal vanuit een voorzet binnen. Royal Leopold ging op jacht naar de gelijkmaker terwijl Real Club de Polo als eerste in het tweede kwart wist te scoren. Alex Reyne tekende voor zijn tweede van de dag en verdubbelde zo de score.

Het duurde echter niet lang totdat Royal Leopold wat terug deed. Drie minuten na de 2-0 lag de bal er aan de andere kant in. Dimitri Cuvelier zorgde voor de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwamen de Belgen niet in het tweede kwart en zo ging Polo met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft gingen beide ploegen er vol voor en ontpopte de wedstrijd zich tot een waar doelpuntenfestijn. Kane Russell zette de Belgen op gelijke hoogte waarna Arthur Verdussen verwoestend de 3-2 binnen sloeg. Voor het eerst stond Polo op achterstand en vlak voor het einde van het derde kwart trok Borja Llorens Purtí de stand weer recht vanuit een strafcorner.

Pas in de allerlaatste minuut kwam de beslissing voor Club de Polo in de slotfase.  Mathias Rey tekende voor de voorsprong. Even leek het nog dat de wedstrijd eindigde in shoot-outs toen Royal Leopold in de slotseconde scoorde. Nadat de VAR geraadpleegd werd bleek het geen goal te zijn en gingen de Spanjaarden er met de winst vandoor.

Saint Germain – Club Egara (1-1)

Het Spaanse Club Egara heeft zich weten te plaatsen voor de laatste acht van de EHL. Tijdens de openingswedstrijd van de dag won de ploeg via shoot-outs van het Franse Saint Germain. De wedstrijd eindigde na zestig minuten in een 1-1 gelijkspel waarna shoot-outs volgde. Keeper van Club Egara en het Spaanse nationale elftal Francisco Cortes groeide hierin uit tot de gevierde man van zijn ploeg.

Het waren de Spanjaarden die op voorsprong kwamen. Na een harde slag richting keeper Guillaume de Vaucelles kon de keeper de bal niet lekker uitverdedigen waardoor spits David Aura de bal makkelijk voor het intikken had. Tijdens de resterende minuten in de eerste helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en ging Club Egara met een voorsprong de rust in.

De tweede helft was vermakelijker dan het eerste deel. Er werden veel meer kansen gecreëerd en het Franse Saint Germain ging opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er op fraaie wijze. Blaise Rogeau schoot de bal snoeihard in de kruising via een hoge backhand. Beide ploegen gingen op jacht naar een voorsprong maar de wedstrijd eindigde in 1-1. Shoot-outs moesten een winnaar bepalen. Keeper Cortes bewees zijn waarde voor de Spaanse ploeg.