Bloemendaal naar KO4 na zege op Saint Germain: 8-0

Door een comfortabele 8-0 overwinning op Saint Germain heeft Bloemendaal aan de verwachtingen voldaan en zich geplaatst voor de KO4 van de Euro Hockey League (EHL), de finaleronde die op 26 en 27 mei plaatsvindt op het eigen Kopje.

In de rommelige openingsfase kwam Bloemendaal dankzij twee uitstekende reddingen van keeper Jaap Stockmann niet verrassend en onnodig op achterstand. Die periode, waarin de Fransen op zoek waren naar de openingstreffer, duurde slechts een paar minuten. Daarna speelde Bloemendaal zich relatief eenvoudig naar een zakelijke overwinning.

Florian Fuchs feliciteert Roel Bovendeert na zijn vierde treffer van deze EHL KO16 in Rotterdam. Foto: Frank Uijlenbroek

Man van de wedstrijd was opnieuw Roel Bovendeert, die twee goede goals maakte. Met zijn vijf goals van dit weekend had Bovendeert een belangrijk aandeel in de kwalificatie van Bloemendaal voor de KO4, waarin de tegenstander voortkomt uit het duel tussen Rotterdam en Uhlenhorst Mülheim. Die wedstrijd wordt maandag om 16.00 uur gespeeld.

’19 Florian Fuchs 2-0
’24 Roel Bovendeert 4-0
’45 Jamie Dwyer 6-0
’50 Roel Bovendeert 8-0

************

Lees hieronder de updates van de kwartfinale tussen Bloemendaal en Saint Germain terug.

’60 Het is afgelopen. Bloemendaal wint met 8-0

’59 Bloemendaal krijgt een strafcorner. De poging van Jasper Brinkman gaat er niet in.

’55 Met een tussenstand van 8-0 is de wedstrijd al lang gespeeld. Grote kansen zijn er niet meer.

’50 8-0! Roel Bovendeert maakt opnieuw een knappe goal door een pass van achteruit doeltreffend te verlengen. Het is al de vijfde treffer van Bovendeert van deze EHL en de tweede van deze kwartfinale.

Einde Q3. Stand: 6-0.

’43 Goal voor Bloemendaal. Jamie Dwyer pusht een strafbal op de plank, nadat Tim Jenniskens was gevloerd. 6-0!

’40 Een grote kans voor Thierry Brinkman, die moet scoren maar op de prima keepende Thieffry schiet. Uit frustratie slaat Brinkman woest met zijn vlakke hand op het veld. Even later speelt Jamie Dwyer zichzelf met een oogstrelende actie vrij, maar gaat zijn schot op doel er niet in. Bloemendaal blijft het spel dicteren.

’38 De vierde strafcorner van Bloemendaal wordt genomen door Tim Swaen. Zijn sleeppush wordt door de Franse doelman naast getikt.

’37 Manuel Stockbroekx zet een solo in en wordt gevloerd door een Fransman. Even blijft Stockbroekx op de grond liggen, maar uiteindelijk krabbelt hij overeind. Hij kan verder spelen.

’31 Het derde kwart is begonnen.

Rust. Na een moeizaam begin van de wedstrijd heeft Bloemendaal zich herpakt en de voorsprong naar 4-0 uitgebouwd.

’26 Derde strafcorner van deze kwartfinale voor Bloemendaal. De Frans doelman, die al een aantal reddingen heeft verricht, brengt redding op de sleeppush van Jasper Brinkman. Het reboundschot van Roel Bovendeert houdt hij ook tegen.

’24 4-0 voor Bloemendaal. Roel Bovendeert – de man in vorm deze EHL – tipt de pass van Jord Beekmans binnen en brengt Bloemendaal op een comfortabele voorsprong. 

’19 2-0 voor Bloemendaal. De Duitser Florian Fuchs krijgt de bal in de cirkel aangespeeld, sprint weg bij zijn tegenstander en schiet de bal hard door de benen van de keeper.

 

’17 Bloemendaal blijft op jacht naar de openingstreffer. De tweede strafcorner van de Mussen, opnieuw genomen door Tim Swaen, gaat er niet in. Maar het doelpunt hangt in de lucht.

’16 Twee enorme kansen voor Bloemendaal aan het begin van het tweede kwart. Eerst schiet Thierry Brinkman, na slordig balverlies van Saint Germain, snoeihard op de helm van de Franse keeper Thieffry. Even later slaagt Sander ’t Hart erin een bal uit zeer kansrijke positie naast te schieten.

Einde Q1. Stand: 0-0

’14 Roel Bovendeert krijgt een kans om te schieten, maar glijdt ongelukkig uit. Een paar seconden later haalt Bloemendaal wel een strafcorner. De sleeppush van Tim Swaen gaat er echter niet in.

’11 Het eerste gevaar van Bloemendaal komt van Jamie Dwyer. Zijn schot vanuit een moeilijke hoek wordt gered door keeper Arthur Thieffry. Daarna houdt de ploeg van Michel van den Heuvel het initiatief en blijft het op zoek gaan naar de voorsprong.

‘8 De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Saint Germain. Een push op goal wordt door keeper Jaap Stockmann met zijn stick van de lijn gered. In de rebound gaat een schot van Joris Harou er opnieuw dankzij Stockmann niet in, maar Bloemendaal is gewaarschuwd.

‘5 In de eerste paar minuten duikt Saint Germain verrassend enkele keren voor de cirkel van Bloemendaal op. De Fransen halen één keer de achterlijn en verzuimen de bal naar een medespeler te passen. Slordig uitgespeeld, waardoor Bloemendaal goed weg komt.

‘1 De wedstrijd is begonnen.


Wat vind jij? Praat mee...