Rotterdam geeft Uhlenhorst Mülheim pak slaag: 1-13

Makkelijker dan verwacht plaatste Rotterdam zich maandagmiddag voor de KO4 van de Euro Hockey League (EHL) dankzij een 1-13 overwinning op het Duitse Uhlenhorst Mülheim. Grote man aan de zijde van Rotterdam was de jonge Tjep Hoedemakers, die met twee goals en één assist zijn ploeg richting de halve finaleronde in Bloemendaal wees.

Naast Hoedemakers was ook Seve van Ass regelmatig trefzeker. Hij maakte twee velddoelpunten en sleepte één strafcorner binnen. Jeroen Hertzberger maakte in het eerste kwart de eerste goal van Rotterdam (1-1), waarmee hij de thuisploeg terugbracht van een snelle achterstand, opgelopen uit een strafcorner. Daarna walste Rotterdam over de Duitsers heen.

In de halve finale, die op 26 mei wordt gespeeld, is Bloemendaal de tegenstander van Rotterdam. In de andere halve finale speelt Kampong tegen het Belgische Herakles, dat in de kwartfinale na shoot-outs won van Real Club de Polo.

***********************

Lees hier de wedstrijd-updates van de kwartfinale tussen Uhlenhorst Mülheim en Rotterdam terug.

’60 Het is afgelopen.

’57 Drie minuten voor tijd maakt Thijs van Dam er met een soort stiftje 1-13 van!

’54 Goal voor Rotterdam! Nick Catlin tilt de score over de 10 heen: 1-11!

’50 In een wanhoopsoffensief wisselen de Duitsers hun keeper voor een veldspeler.

’48 Seve van Ass sleept uit een strafcorner de 1-9 binnen!

Einde Q3. Met een tussenstand van 1-8 is de wedstrijd gespeeld en is de aantrekkelijkheid van het duel in het derde kwart afgenomen.

’38 Rotterdam blijft de betere ploeg. Na een goede pass van Seve van Ass op rechts schiet Simon Ergenton de bal naast.

’36 Corner voor Uhlenhorst Mülheim. De Duitsers proberen voor de variant van twee punten te gaan, maar verprutsen hun kans.

’31 Het derde kwart is begonnen. De halve finale van de Euro Hockey League kan Rotterdam met deze 1-8 voorsprong bijna niet meer ontgaan.

Einde Q2. Het ontketende Rotterdam en Duitsers van Uhlenhorst Mülheim gaan even pauzeren.

’28 1-8! Seve van Ass is de laatste schijf in een goed uitgespeelde aanval van Rotterdam en maakt zijn tweede treffer van de middag.

’23 Wéér een goal van Hoedemakers. Zijn tweede. Uit een razendsnelle counter tikt hij – nadat Rotterdam op doel had geschoten en het in de rebound opnieuw probeerde – een voorzet vanaf links binnen: 1-6.

’21 Doelpunt voor Rotterdam! Na een goede actie van Hoedemakers op links duikt Seve van Ass de bal binnen: 1-4. Een prima goal van Rotterdam.

Einde Q1. Stand: 1-2

’15 Lucas Windfeder mag aanleggen voor zijn tweede strafcorner. Dit keer brengt Berend van Eldonk redding.

’10 Wat een spectaculair begin van deze wedstrijd. Rotterdam komt op een 1-2 voorsprong! Tjep Hoedemakers scoort uit een strafcorner. Het derde doelpunt in tien minuten.

‘7 Rotterdam scoort! Kort na de openingstreffer sleept Jeroen Hertzberger de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Het publiek in Rotterdam ontploft.

‘5 Goal voor Uhlenhorst Mülheim: 1-0. Het is Lukas Windfeder die de eerste de beste strafcorner van de wedstrijd binnensleept. Een vroege achterstand voor Rotterdam.

‘1 Het laatste duel van deze Euro Hockey League-ronde in Rotterdam is begonnen. Wie wordt de laatste halvefinalist?