Bloemendaal droogt Belgisch kampioen Dragons af

Het laatste duel van de KO16 van de Euro Hockey League gingtussen Bloemendaal en de regerend Belgisch kampioen Dragons. Van tevoren getipt als een spannend potje gemarkeerd, maar het werd verre van dat. Na een eerste kwart waarin Dragons dominant was, speelde Bloemendaal de Belgen met effectief en soms oogstrelend hockey, helemaal van het veld.

Lees hieronder de live wedstrijdupdates terug.

’59 Nog een levensgrote kans voor Bloemendaal op de 0-10. Loic van Doren redt. In de tegenaanval moet Jaap Stockmann even springe. Maar de bal blijft uit het Bloemendaal-doel. Het is afgelopen.

’55 Xavi Lleonart laat een trucje zien. Passing door z’n benen heen. Het mag als je 0-8 voorstaat. En de passing aankomt.

’50 Dragons weer compleet.

’46 Q4 start met een gehaast Dragons. Dat valt te begrijpen. De Belgen nog altijd met man minder. Arthur van Doren mag er in de 50ste minuut weer in.

’42 Jamie Dwyers tip vliegt over.

’41 Bloemendaal maakt optimaal gebruik van de man-meer-situatie. Bovendeert tipt op heerlijke wijze een backhandvoorzet van Fuchs achter Loic van Doren. 0-8 alweer, met drie goals van Roel Bovendeert. Wat een weelde voor Bloemendaal.

’40 Fuchs vindt dat hij door Arthur van Doren wordt neergehaald hem een uitgelezen scoringskans ontnomen wordt. We wachten de videoscheids af. De Duitser maakt een ge├»rriteerde indruk al de hele wedstrijd. Strafcorner, oordeelt de videoref. Arthur van Doren eraf met geel. Tien minuten. Inmiddels heeft Swaen een keer op de eerste uitloper en een keer naast gepusht.

’38 0-6. Bovendeert kan de bal inglijden na een perfecte voorzet vanaf de zijlijn van Sander ’t Hart.

’36 Fuchs maakt twee Belgen zo dol dat ze tegen elkaar opbotsen.

’31 De bal rolt weer. Dragons staat 0-4 achter, maar kunnen hoop putten aan de wedstrijd hiervoor. Rotterdam boog in de tweede helft tegen Mannheimer dezelfde achterstand via shoot-outs om in winst.

RUST

’29 Jasper Brinkman is met groen aan de kant en Dragons krijgt een grote kans. Jeffrey Thys bij de tweede paal niet helemaal scherp.

’26 Het spel ligt even stil nadat Jenniskens een stick in zijn gezicht krijgt. De middenvelder kan door.

’25 0-4! Roel Bovendeert ontvangt in de cirkel de bal van Tim Jenniskens. Hij draait kort en verschalkt Van Doren met een schot uit zijn val.

’22 Fuchs haalt een strafcorner na een overtreding van Jeremy Celis. De Duitser is er heel blij mee. Inzet Tim Swaen, maar Loic van Doren kan redden.
’17 Meteen na de afslag van Q2 opent Jamie Dwyer na goed doorgaan van Florian Fuchs namens Bloemendaal de score! 0-2.

Het eerste kwart zit erop. Nog geen doelpunten.


Wat vind jij? Praat mee...