Loting EHL: Wéér een Duitse tegenstander voor Kampong

Kampong heeft het niet getroffen bij de loting van de ‘Final 12’ van de EHL. De Utrechtse ploeg werd gekoppeld aan het Duitse Uhlenhorst Mülheim, afgelopen seizoen de halvefinalist in het belangrijkste clubtoernooi. Indien Kampong deze wedstrijd wint, wacht in de volgende ronde een oude bekende: Rot-Weiss Köln, eveneens uit Duitsland.

Kampong speelt daardoor voor de zevende keer in acht EHL-seizoenen tegen een Duitse tegenstander. In 2014, 2016, 2017, 2018 én 2019 namen de Utrechters het op tegen Rot-Weiss Köln. In 2015 was UHC Hamburg de opponent van Kampong.

Als kampioen van Duitsland stroomt Rot-Weiss direct door naar de kwartfinales net als titelverdediger Bloemendaal, Club Campo de Madrid en Dragons. Bloemendaal treft in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen Atlètic Terrassa en Dinamo Ak-Bars. Mocht de Spaanse ploeg winnen dan krijgen we vroeg in de knock-outfase een herhaling van de EHL-finale van afgelopen seizoen. Club Campo de Madrid speelt tegen de winnaar van HC Minsk en SV Arminen en Dragons neemt het op tegen de winnaar van Saint-Germain tegen Surbiton.

EHL Dames

Bij de ‘EHL final 8’ dames neemt titelverdediger Den Bosch het op tegen het Ierse Pegasus. Amsterdam treft Club Campo de Madrid uit Spanje, de verliezend finalist van afgelopen seizoen. De Duitse kampioen Düsseldorfer HC neemt het op tegen de tweede Spaanse ploeg in de EHL, Junior FC. Gantoise uit België strijdt met het Engelse Surbiton voor een plek in de halve finales.

Voor het tweede jaar op rij wordt het eindtoernooi van de Euro Hockey League gespeeld in het Wagener Stadion in Amstelveen. Van 14 tot en 18 april strijden de clubs om de belangrijkste Europese prijs op clubniveau.

EHL Cup

In het tweede Europese clubtoernooi, de EHL Cup, speelt Rotterdam op het terrein van organisator Club Egara tijdens het paasweekend tegen de Ierse kampioen Three Rock Rovers. De EHL-kampioen van 2019 Waterloo Ducks treft de Schotse kampioen Grange HC en de Oostenrijkse debutant Post SV neemt het op tegen gastheer Club Egara. Mannheimer HC uit Duitsland speelt tegen Hampstead & Westminster (Eng).

EHL FINAL8 Dames

Den Bosch – Pegasus (Irl)
Gantoise HC (Bel) – Surbiton (Eng)
Düsseldorfer HC (Dui) – Junior FC (Spa)
Amsterdam – Club Campo de Madrid (Spa)

EHL FINAL12 Heren

Kampong – Uhlenhorst Mülheim (Dui)
Saint-Germain (Fra) – Surbiton (Eng)
HC Minsk (WRus) – SV Arminen (Oos)
Atlètic Terrassa (Spa) – Dinamo Ak-Bars (Rus)

EHL FINAL8 Heren

Kampong/Uhlenhorst Mülheim (Dui) – Rot-Weiss Köln (Dui)
Saint-Germain (Fra)/Surbiton (Eng) – KHC Dragons (Bel)
HC Minsk (WRus)/SV Arminen (Oos) – Club Campo de Madrid (Spa)
Atlètic Terrassa (Spa)/Dinamo Ak-Bars (Rus) – Bloemendaal

EHL Cup Heren

Post SV (Oos) – Club Egara (Spa)
Rotterdam – Three Rock Rovers (Irl)
Grange (Sco) – Waterloo Ducks (Bel)
Mannheimer HC (Dui) – Hampstead & Westminster (Eng)


Wat vind jij? Praat mee...