Nederlander Steven Ebbers geniet bij Wimbledon: ‘Ook al ligt het niveau een stuk lager’

Voormalig Hurley- en Amsterdam-speler Steven Ebbers zorgde met zijn ploeg voor een daverende verrassing op de Euro Hockey League 2017 in Eindhoven. Het Engelse Wimbledon schakelde vijfvoudig EHL-finalist UHC Hamburg knap uit met 3-1. Na afloop van de wedstrijd legt hij de Nederlandse en Engelse competitie kort naast elkaar.

De Engelse ploeg nam brutaal een 2-0 voorsprong tegen UHC Hamburg via Phil Roper en Ben Arnold en lang leek er niets aan de hand. Het team van Ebbers speelde het laatste kwart echter een stuk nerveuzer, waardoor Julius Schmid de spanning terugbracht. In de laatste minuut gooide Phil Roper met zijn tweede doelpunt de wedstrijd alsnog in het slot: 3-1. Voor de Engelsen is dit de eerste halve finale van de EHL in de clubhistorie.