Oranje-Rood gastheer van EHL KO16 in april

De 2e ronde van de Euro Hockey League, waarin 16 Europese clubteams strijden om een ronde verder te komen, wordt gespeeld bij Oranje-Rood. De Eindhovense club is van 14 tot 17 april de gastheer van het Europese hockeytoernooi. Het hoofdthema tijdens de KO16 zal ’technologie’ worden, laat Oranje-Rood weten. 

Dit wordt het eerste grote evenement waarvan Oranje-Rood, sinds de fusie tussen Oranje-Zwart en EMHC, gastheer is. De Eindhovense club heeft volgens de FIH een spectaculair nieuwe clubhuis gebouwd en in het algemeen een aantrekkelijk complex. ‘Dat zorgt ervoor dat Oranje-Rood een perfect platform is voor ‘s werelds beste hockey-clubcompetitie.’ Simon van den Boomen van Oranje-Rood stelt dat de club trots is gastheer te mogen zijn. ‘De teams en het publiek kunnen erop rekenen dat Oranje-Rood zijn uiterste best zal doen om bij te dragen aan een spectaculair evenement.’

Technologie in Eindhoven

Het hoofdthema tijdens de KO16 ronde zal ‘technologie’ worden, laat Oranje-Rood weten. ‘Gemeente Eindhoven ondersteunt dit plan en heeft samen met de organisatie van de EHL, Hockeyclub Oranje-Rood en Provincie Noord Brabant intenties uitgesproken over de voortzetting van de KO16 ronde in Eindhoven de komende 3 jaar. De komende maanden zullen in het teken staan van voorbereiding van de KO16 ronde 2017 samen met (technologie)bedrijven in de Brainport regio.’

1e ronde

De 1e ronde van de EHL is inmiddels achter de rug. Banbridge, dat het toernooi hostte, ging door naar de KO16, evenals regerend kampioen Kampong, UHC Hamburg en Atlètic Terrassa.

Oranje-Rood, Amsterdam, Rot-Weiss Koln, Mannheimer HC, KHC Dragons, Racing Club de Bruxelles, Club Egara, Real Club de Polo, Wimbledon, Racing Club de France, WKS Grunwald Poznan en Lisnagarvey HC plaatsten zich al direct voor de laatste 16.

Verder lezen


Wat vind jij? Praat mee...