Rot-Weiss Köln en Dragons eerste halve finalisten EHL 2016/2017

Op eerste Paasdag werden in Eindhoven de eerste twee kwartfinales van de Euro Hockey League 2017 gespeeld. Rot-Weiss Köln en KHC Dragons versloegen respectievelijk Real Club de Polo en Racing Club de France. Oranje-Rood komt maandag in de KO8 nog actie tegen Atlètic Terrassa en Wimbledon speelt tegen Mannheim.

De linkerkant van het speelschema voor het afsluitende EHL-evenement op 3 juni in Brasschaat wordt morgen ingevuld, maar de rechterkant weten we al wel. Dragons treft Rot-Weiss Köln in de halve finale.

KHC Dragons

Dragons, de regerend Belgisch kampioen, plaatst zich in hun zevende deelname voor de vierde keer voor de halve finales van de EHL. Dit resulteerde twee keer in een derde plek. In 2012/2013 werden ze tweede, nadat ze de finale verloren van Bloemendaal. In de KO16 versloeg Dragons de landgenoten van Royal Racing Club de Bruxelles (2-1). In de KO8 waren ze met 5-1 te sterk voor een andere Racing: de Franse kampioen. Dragons is de ploeg van vijf Rio-gangers: Thomas Briels, Alexander Hendrickx (reserve), Florent van Aubel, Arthur van Doren en aanvoerder Felix Denayer. Ook bij Dragons spelen vijf heren van België onder 21 dat zilver pakte op het wereldkampioenschap: Loïc van Doren, Fabrice van Bockrijck, Robbert Rubens, Thomas Verheijen en Henri Raes.

Rot-Weiss Köln

Met hun plaatsing voor de laatste vier evenaart Rot-Weiss Köln het beste resultaat van de club, gehaald in 2013/2014. Toen verloren de Duitsers in de halve finale na een thriller van Dragons, opnieuw de tegenstander in de EHL halve finale in 2017. Na 4-4 wonnen de Belgen uiteindelijk na shoot-outs. Rot-Weiss verloor vervolgens ook het duel om de derde plaats van Amsterdam. De Duitsers plaatsten zich voor de halve finales via titelverdediger Kampong (1-2 in de KO16) en Real Club de Polo (ook 1-2 in de KO8).Rot-Weiss is de club van liefst zes internationals van het Duitse team dat brons pakte in Rio de Janeiro: Tom en Mats Grambusch, Timur Oruz, Moritz Trompertz, Christopher Rühr en Matthias Müller.

 


Wat vind jij? Praat mee...