Round-up EHL Dag 2: Amsterdam opent met monsterzege

Poule A

AH&BC Amsterdam – KS Pomorzanin Torun (19-2)

Natuurlijk kwam Amsterdam naar de eerste ronde van de EHL in Hamburg als uitgesproken favoriet in poule A, maar dat kun je dan op twee manieren waarmaken. Als team kan je gaan voor een zakelijke overwinning op een Europese laagvlieger als het Poolse Pomorzanin, of je gaat volle bak en kijkt hoe ver je de score kunt opschroeven. Amsterdam koos voor het laatste en liet vanaf het begin tot het eind van de wedstrijd zien dat hun doelen in Hamburg groter zijn dan ‘slechts’ winnen.

Met een ruststand van 7-1 bleek de ploeg van coach Alyson Annan nog niet tevreden. In de tweede helft werd de druk opgevoerd, vonden de aanvallers elkaar gemakkelijk, bleef het team gretig en werden maar liefst 12 treffers aan het doelsaldo toegevoegd. De einduitslag: niet minder dan 19-2. De Amsterdamse doelpuntenmakers op een rijtje: Kenny Bain (4x), Mirco Pruyser (4x), Justin Reid-Ross (3x), Robbert Tigges (2x), Sander ’t Hart (2x), Max Sweering, Valentin Verga, Teun Rohof en Jan-Willem Buisant.

De 19-2 zege betekent een historische overwinning, want niet eerder wist een ploeg in de EHL zo vaak te scoren in één wedstrijd.

Lees het hele wedstrijdverslag hier.

Poule B

HC Wien – Grange HC  (0-0)

Wien en Grange maakten er zaterdagmiddag een spannend gevecht van waarbij tot het einde onduidelijk was wie er met de buit vandoor zou gaan. Bij beide ploegen blonk de verdediging uit. Hierdoor bleven met name in het eerste kwart grote kansen uit. In het tweede kwart leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van de Oostenrijkers, maar zij slaagden er in Hamburg niet in om hun strafcorners te verzilveren.

Tegen het einde van de wedstrijd leken de Schotten alsnog de overwinning naar zich toe trekken, maar Frank Ryan zag zijn inzet van de lijn gehaald door Lukasz Staniczek. Uiteindelijk floot de scheidsrechter het duel af met een 0-0 op het scorebord.

Los van 2 punten kopen de Schotten helemaal niks voor het gelijke spel tegen Wien. Zij vinden in Hamburg hun ‘Waterloo’ en zijn Europees uitgespeeld. Wien heeft nog wel zicht op een plek in de knock-outfase van de EHL. Daarvoor moeten zij morgen wel voor een stunt zorgen door de sterke gastheer Harvestehuder te verslaan.

Poule C

Royal Leopold – SG Amsicora  (9-3)

Aan de hand van de excellerende Gabriel Dabanch haalde het Belgische SGA Royal Leopold zaterdagochtend hard uit tegen het Italiaanse SG Amsicora. In Hamburg werd het 9-3 voor Royal Leopold en maar liefst 7(!) treffers kwamen van de stick van Dabanch.

Voor Amsicora betekende de oorwassing van de Belgen de tweede nederlaag op rij in deze eerste ronde van de EHL. Daarmee komt voor hun een einde aan het Europese avontuur, waar de Belgen morgen in een onderling duel met Dinamo Elektrosal moeten uitmaken wie doorgaat naar de laatste 16 in de knock-outfase van de EHL in maart.

Poule D

Club Egara – East Grinstead  (1-0)

Met de enige goal van de wedstrijd bezorgde Josep Romeu zijn ploeggenoten van Club Egara een mooi vooruitzicht op plaatsing voor de knock-outfase van de EHL. Want dankzij de 1-0 zege op het Engelse East Grinstead hebben de Spanjaarden zondag tegen het lager ingeschatte Monkstown genoeg aan een gelijkspel.

Voor East Grinstead eindigde het Europese avontuur op deze zonnige zaterdag in Hamburg. Vanwege het gelijke spel op vrijdag tegen Monkstown mochten de Engelsen vandaag in ieder geval niet verliezen om zicht te houden op overwintering in Europa. Maar het waren vandaag de Spanjaarden die vrijwel de gehele wedstrijd domineerden, de meeste aanspraak maakten op de zege en deze dan ook meer dan verdiend binnensleepten. Dankzij Romeu.

Programma slotdag EHL Ronde 1:

9.30 uur: Royal Leopold – Dinamo Elektrosal (Poule C)
11.45 uur: Club Egara – Monkstown HC (Poule D)
14.00 uur: Amsterdam – Saint Germain (Poule A)
16.15 uur: Harvestehuder HC – HC Wien (Poule B)

Alle nieuws en round-ups over de EHL staan op hockey.nl/euro-hockey-league.

Standen

Kijk op de site van Eurohockey voor een volledig overzicht van de standen in de verschillende poules.


Wat vind jij? Praat mee...