Round-up EHL dag 2: Oranje-Rood verslaat Amsterdam

Atlètic Terrassa, Oranje-Rood en Wimbledon en Mannheim plaatsen zich voor de volgende ronde. In een nat Eindhoven versloegen de Catalanen Lisnagarvey HC met 4-1. Even later, toen de zon langzaam doorbrak, won Wimbledon verrassend van UHC Hamburg. Oranje-Rood versloeg Amsterdam na een spannende pot, Mannheimer won van Egara. Volg ons liveblog voor uitslagen en wedstrijdverslagen. In de standenmoter vind je de actuele tussenstanden.

Mannheimer – Club Egara 2-1 (1-0)

Mannheim is de achtste en laatste kwartfinalist. De Duitsers, met voormalig HGC-speler Gonzalo Peillat in de gelederen, versloegen het Spaanse Club Egara. Peillat mocht een paar keer aanleggen voor zijn wereldberoemde strafcorner, maar zijn vizier stond niet op scherp. Ploeggenoten Barreiros Lopez en Schues schoten wel raak voor onze oosterburen. Oudgediende Pau Quemada scoorde voor Egara.

Voor het eerst in de geschiedenis van de EHL kent de kwartfinale van het toernooi clubs uit zes verschillende landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland. Ook is zeker dat er een nieuwe naam op de EHL-beker gegraveerd zal worden: de oud-winnaars die in de achtste finale stonden (Kampong en Hamburg), werden uitgeschakeld en oud-winnaar Oranje Zwart gaat na de fusie door het leven als Oranje-Rood.

Mannheimer – Club Egara 2-1 (1-0)
’14 Guido Barreiros Lopez 1-0
’53 Pau Quemada 1-1 (sc)
’56 Felix Schues 2-1

Oranje-Rood – Amsterdam 3-2 (2-1)

Een prachtig Nederlands onderonsje in de achtste finale van het Europese clubtoernooi de EHL werd een prooi voor de gastheren. Oranje-Rood en Amsterdam ontlopen elkaar in de competitie acht punten in het voordeel van de Amsterdammers, maar in het knock-outduel in Eindhoven waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Onder toeziend oog van ruim 5500 toeschouwers kwam Amsterdam op voorsprong via Boris Burkhardt. Vlak voor het verstrijken van de tijd van het tweede kwart, Oranje-Rood stond met een man meer door een groene kaart voor Valentin Verga, maakte de Argentijn Agustin Mazzilli de gelijkmaker via een deflectie. Binnen diezelfde minuut deed Mazzilli dat nogmaals voor de 2-1. Na rust trok OR door met een rake strafcorner van Mink van der Weerden. Justin Reid-Ross schoot Amsterdam nog naar 3-2 uit zijn eerste poging. De twee kansen die de Zuid-Afrikaan daarna kreeg werden verijdeld door doelman Pirmin Blaak. In het afsluitende kwart probeerde Amsterdam door te drukken, maar kon het tij niet keren. De beste kans was voor Billy Bakker, maar die raakte de bal met zijn bolle kant. Ook de wissel van Laurens Goedegebuure voor een extra veldspeler leverde niks meer op.

Lees hier het wedstrijdverslag en de reactie van Bob de Voogd.

Oranje-Rood – Amsterdam 3-2 (2-1)
‘8 Boris Burkhardt 0-1
’29 Agustin Mazzilli 1-1
’29 Agustin Mazzilli 2-1
’35 Mink van der Weerden 3-1 (sc)
’44 Justin Reid-Ross 3-2 (sc)

Wimbledon – UHC Hamburg 3-1 (2-0)

Wimbledon schakelde verrassend UHC Hamburg, het meest succesvolle team in de EHL aller tijden, uit. De Britten, met de Nederlander en oud-Amsterdam-speler Steven Ebbers in de gelederen, waren in de eerste helft de bovenliggende partij en kwamen op 2-0. De Duitsers, onder aanvoering van Moritz Fürste, kwamen terug tot 2-1 in het laatste kwart. De gelijkmaker hing in de lucht, dat moet coach Kais Al Saadi ook gemerkt hebben en hij wisselde zijn keeper voor een extra veldspeler. Hamburg hoopte zo nóg meer druk te kunnen uitoefenen op de wankelende Engelsen. Op spectaculaire wijze redde Fürste, met gevaar voor eigen leven, als vliegende keep nog een tegenaanval van Wimbledon, maar toen hij even later uitgleed kon ook hij het derde doelpunt niet meer voorkomen.

Lees hier het interview met Wimbledon-coach Ben Hawes.

Wimbledon – UHC Hamburg 3-1 (2-0)
’15 Phil Roper 1-0
’35 Ben Arnold 2-0
’49 Julius Schmid 2-1
’60 Phil Roper 3-1

Atlètic Terrassa – Lisnagarvey HC 4-1 (2-1)

Het werd al vrij snel duidelijk in het duel tussen Atlètic Terrassa en Lisanagarvey dat de Spanjaarden technisch gezien stukken beter waren dan de Ierse kampioen. De Zuid-Europeanen kozen er echter voor deze troef niet uit te spelen en speelden de eerste helft afwachtend. Ze lieten Garvey komen tot de middellijn en loerden op de counter. Uit een corner die na zo’n uitval volgde maakte Roc Oliva, oud-speler van Amsterdam, de 1-0. Dat het even later 1-1 werd was gezien het harde werken en degelijke verdedigen van de Ieren terecht. Sean Murray schoot ook nog eens knap binnen vanuit een schier onmogelijke hoek. Niet veel later maakte Oliva, met een identiek gelijke corner, de 2-1.

Na rust snapten de Catalanen dat ze de opponent makkelijker konden bespelen met hoge druk. Vanaf dat moment kon Garvey nauwelijks meer gevaarlijk worden, alleen jongeling Matthew Nelson deelde af en toe wat plaagstootjes uit. Door Marc Boltó en wéér een corner van Oliva, andere hoek dit keer, liep Terrassa uit naar 4-1.

Atlètic Terrassa – Lisnagarvey 4-1 (2-1)
‘5 Roc Oliva 1-0 (sc)
‘9 Sean Murray 1-1
’13 Roc Oliva 2-1 (sc)
’45 Marc Boltó 3-1 (sc)
’58 Roc Oliva 4-1 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...