Round-up EHL dag 3: Dragons en Rot-Weiss Köln naar Final 4

De kwartfinales van de Euro Hockey League 2017 startten zondag met een ontmoeting tussen KHC Dragons en Racing Club de France. De kampioen van België had weinig tot geen moeite met de kampioen van Frankrijk en plaatste zich zo als eerste ploeg voor de halve finale, die ook op de velden van de Brasschaatse ploeg gespeeld wordt. Rot-Weiss Köln won later in de middag na een fysiek stevig duel van Real Club de Polo.

Real Club de Polo – Rot-Weiss Köln 1-2 (0-2)

Rot-Weiss Köln is de tweede halve finalist van de Euro Hockey League 2017. De Duitsers plaatsten zich voor de Final4 dankzij een overwinning op Real Club de Polo van Sander Baart. Beide ploegen haalden één keer in de geschiedenis van de EHL de laatste vier: Polo in het seizoen 2009/2010, Rot-Weiss in 2012/2013. Beide clubs eindigde in die jaren op een vierde plek.

Rot-Weiss’ overwinning kwam tot stand in het eerste kwart, toen oudgediende Christopher Zeller, wegens een aantal blessures bij de Duitsers weer van stal gehaald, en Marco Miltkau hun ploeg op 0-2 zetten. Na een groene kaart voor Polo-aanvoerder David Alegre, die de bal op het middenveld wegknuppelde nadat er al gefloten was, kwamen de Spanjaarden vreemd genoeg beter in de wedstrijd. Door een doelpunt van Gonzalo Coll Mencos werd het 1-2. Daarna was het Polo dat drukte en Rot-Weiss dat er zo nu en dan via een counter uitkwam. Jonas Gomoll kreeg zeven minuten voor tijd om de wedstrijd te beslissen, maar hij faalde in de één-op-één met keeper Mario Fernández.

Rot-Weiss moest het vervolgens de laatste vijf minuten door een gele kaart zonder aanvoerder Mats Grambusch stellen. Niet veel later kreeg ook de kapitein van Polo die zelfde kaart voorgeschoteld en was het weer tien tegen tien. Een extra veldspeler ten koste van Fernández en een uiterste wanhoopspoging met de videoscheidsrechter mochten niet baten. Het bleef 1-2.

’11 Christopher Zeller 0-1
’15 Marco Miltkau 0-2
’37 Gonzalo Coll Mencos 1-2

Dragons – Racing Club de France 5-1 (4-0)

Dragons is de eerste halve finalist van de Euro Hockey League na een eenvoudige zege op Racing Club de France. De Belgen begonnen het duel wat afwachtend, maar toen zij in het tweede kwart eenmaal de opponent in de tang hadden met hun hoge press, was de Franse muur snel geslecht. Binnen zeven minuten scoorden voormalig Oranje Zwart-speler Thomas Briels en Alex Hendrickx beiden twee keer en zetten hun ploeg voor rust al op een niet in te halen 4-0.

Florent van Aubel rondde na rust een nagenoeg perfect uitgevoerde aanval af voor de 5-0. Daarna vond Dragons het schijnbaar genoeg of had Racing de juiste manier gevonden de oppermachtige tegenstander te bestrijden. Christopher Peter-Deutz scoorde uit een strafcorner en zijn ploeg werd in die fase vaker gevaarlijk voor het doel van Loïc van Doren. Trefzeker werden ze echter niet. Dragons pakte de controle terug en hockeyde zonder al te veel inspanningen de wedstrijd uit.

Dragons – Racing Club de France 5-1 (4-0)
’21 Thomas Briels 1-0
’23 Alex Hendrickx 2-0 (sc)
’26 Thomas Briels 3-0
’28 Alex Hendrickx 4-0 (sc)
’38 Florent van Aubel 5-0
’40 Christopher Peter-Deutz 5-1 (sc)