Round-up EHL FINAL4 (D): Club de Campo naar finale ten koste van Alster

Club de Campo heeft zich geplaatst voor de finale van de EHL. In het Wagener Stadion werd Der Club an der Alster na het nemen van shoot-outs verslagen. Het eerste duel in de halve finales was na de reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd. De tegenstander van de Spaanse ploeg in de finale is Den Bosch dat Amsterdam versloeg, eveneens na shoot-outs.

Club de Campo* – Der Club a/d Alster 1-1 (0-0)

44. Carmen Cano Ruiz 1-0 (sc)
59. Felicia Wiedermann 1-1 (sc)

* Club de Campo wint na shoot-outs 4-3

Keepster Maria Ruiz Castillo was de held aan Spaanse kant. Ze stopte de beslissende shoot-out van Viktoria Huse. Het feest van Club de Campo werd nog even uitgesteld, maar na de videoreferral barstte het gejuich en gezang op het veld dan toch los.

Gezien de wedstrijd was een zege voor Club de Campo terecht. De ploeg leek het duel al reguliere speeltijd te beslissen. Een strafcorner aan het einde van het derde kwart werd verzilverd door Carmen Cano Ruiz. Zij tipte de inzet vanaf kopcirkel van Maria Lopez Garcia, ex-Kampong, hoog in het doel.

Kansen

Daarvoor had Club de Campo verzuimd om op voorsprong te komen. Schoten van Begoña Garcia en Lauria Barrios gingen maar rakelings naast het Duitse doel. Ook Der Club an der Alster had de kans op de openingstreffer. De inzet van Lisa Altenburg na een goede pass van Anne Schröder spatte uiteen op de lat.

Op het moment dat de aanwezigen aan het aftellen waren naar het laatste fluitsignaal kreeg Der Club an der Alster een strafcorner. Via een tip-in en een scrimmage gaf Felicia Wiedermann de bal uiteindelijk het beslissende tikje.

De shoot-outs gingen vervolgens tot 3-3 gelijk op. Nadat Lopez Garcia Club de Campo op voorsprong had gezet werd de treffer van Wiedermann door de videoscheidsrechter afgekeurd vanwege bolle kant. Alicia Magaz Medrano verzilverde het matchpoint van Club de Campo niet, waarna Huse er niet in slaagde keepster Ruiz Castillo te verrassen.

Amsterdam – Den Bosch* 1-1

34. Marijn Veen 1-0
59. Frédérique Matla 1-1

* Den Bosch wint na shoot-outs

Ook de tweede halve finale werd pas na shoot-outs beslist. En ook in dit duel viel de gelijkmaker vlak voor tijd. Frédérique Matla tipte een voorzet van Rosa Fernig achter keepster Anne Veenendaal en voorkwam zodoende een voortijdige uitschakeling op Europees niveau door Amsterdam, dat op voorsprong was gekomen na een treffer van Marijn Veen. In de beginfase van het duel had Den Bosch verzuimd op voorsprong te komen. De strafbal van Ireen van den Assem werd gekeerd door Veenendaal. In de shoot-outs stopte Josine Koning een strafbal van Eva de Goede en de shoot-out van Lauren Stam.

De ploeg van Den Bosch juicht na een rake shoot-out in de serie tegen Amsterdam. Foto: Bart Scheulderman

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch.

Speelschema EHL FINAL 4

Datum Tijd # Strijd om derde plaats Dames/Heren
4/4 13:30 05 Amsterdam – Der Club a/d Alster Dames
16:00 06 Uhlenhorst Mülheim – Royal Léopold Heren

 

Datum Tijd # Finale Dames/Heren
5/4 13:30 07 Atlètic Terrassa – Bloemendaal Heren
16:00 08 Den Bosch – Club de Campo Dames

2 Reacties

  1. RobV

    Veel strijd, niet echt hoogstaand hockey in de wedstrijd Club de Campo vs Club an der Alster. Uiteindelijk wel verdiend voor de Spanjaarden, al kreeg Alster wel een paar behoorlijke kansen. De live stream een beetje problematisch. Eerste kwart matige beeldkwaliteit en later beter, maar ook een paar keer verbroken verbinding (ook in de shootout) en het blijkt lastig om opnieuw te verbinden.

  2. lynnBosman

    Achteraf gepraat, maar de Duitse internationals zullen extra balen. Ze hadden ook nu in Argentinië kunnen zitten. Toch niet de minste die bij hun club zijn gebleven, ik vind het enerzijds verrassend dat Club an der Alster verloren hebben. Ik kijk uit naar de wedstrijd tussen Amsterdam en Den Bosch!


Wat vind jij? Praat mee...