Schema halve finale en finale EHL in Barcelona bekend

Amsterdam en Kampong treden op 14 mei in de halve finale van de EHL in het Pau Negre stadion in Barcelona aan tegen Harvestehuder THC en Atlètic Terrassa. In het Pinksterweekend staat op het middaguur de wedstrijd tussen voormalig EHL-winnaar Harvestehuder en Amsterdam op het programma. Daarna is het de beurt aan het ’thuisspelende’ Atlètic Terrassa en Kampong. De finale volgt op zondag.

Het Duitse Harvestehuder is de enige voormalig EHL-kampioen bij de laatste 4. De ploeg uit Hamburg was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Oranje Zwart in de kwartfinale en voorkwam dat er 3 Nederlandse teams mogen aantreden in Barcelona.

Amsterdam gaat in Barcelona een gooi doen naar de 1e EHL-winst uit de clubgeschiedenis. De beste prestaties waren een 3e plaats in 2010 en 2013 en zilver in 2012. Kampong wist nog nooit door te dringen tot de halve finale van de EHL.

Europacup I

De Europacup I werd, voordat de hoogste Europese clubprijs werd omgedoopt tot EHL in seizoen 2007/2008, zowel door Kampong als Amsterdam 1 keer veroverd. Kampong won in 1986, de Amsterdammers waren in 2005 de sterksten van Europa.

Programma

Zaterdag 14 mei
Halve finale 1: Harvestehuder – Amsterdam, 12.00 uur
Halve finale 2: Atlètic Terrassa – Kampong, 14.30 uur

Zondag 15 mei
Wedstrijd plaats 3/4: Verliezer Halve finale 1 – Verliezer Halve finale 2, 11.30 uur
Finale: Winnaar Halve finale 1 – Winnaar Halve finale 2, 14.00 uur

Tickets

Vanaf 31 maart zijn hier kaarten te bestellen voor het EHL-finaleweekend.

Lees ook:


2 Reacties

  1. GabyvanHout

    Kampong won de europacup 1 in 1986.

    1. Pieter de Stigter

      Dank voor de tip Gaby, we maakten geen duidelijk onderscheid tussen EHL en Europacup I, maar dat is uiteraard net zo waardevol. Heb het aangepast in het bericht. Vriendelijke groet, Pieter


Wat vind jij? Praat mee...