Sterk Kampong naar 1/2 finale EHL na overtuigende winst op Köln

Zowel Kampong als Rot Weiss Köln strandde vorig jaar in de kwartfinale van de EHL. Kampong schrijft nu clubgeschiedenis door de halve finale te bereiken na een attractieve kwartfinale vol kansen. De Utrechters wonnen overtuigend met 5-1 van de Duitsers.

Kellerman kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn backhandschot bijna vanaf de achterlijn was geen enkel probleem voor de keeper van Rot Weiss Victor Aly. Mooie acties van de Wijn, Kemperman en Jonker volgden, maar zonder uitgespeelde kansen tot gevolg. Martijn Havenga nam de bal heerlijk op zijn stick in een sleeppush uit een strafcorner, maar keeper Aly kon er zijn handschoen tegen krijgen. Een volgende strafcorner kwam, door een stopfout, niet uit de verf. Kampong was in het eerste kwart veel in balbezit bleef de verdediging van Rot Weiss onder druk zetten. Uit een counter hadden de Duitsers echter vlak voor het tweede kwart nog een kans, maar Christophe Menke miste de bal.

Voorsprong

Quirijn Caspers legde begin van het tweede kwart een bal op een Keulse voet, waardoor de Utrechters voor de 3e keer mochten aanleggen voor een strafcorner. Ook deze was in de uitvoering echter niet perfect, waardoor Aly nauwelijks moeite had met de sleep van Havenga. De rood-witte Duitse ploeg was ook in dit tweede kwart voornamelijk druk met verdedigen. Zou 4 keer dan scheepsrecht zijn? Uiteindelijk wel. De vierde Utrechtse corner werd wederom verkeerd gestopt, maar na goed doorgaan kon Robbert Kemperman, uit een voorzet van Quirijn Caspers, toch binnen tikken: 1-0. Vijf minuten later kon Philip Meulenbroek de score verdubbelen, hij tikte, enigszins gelukkig, binnen uit een pracht van een backhandvoorzet van De Wijn.

Belangrijke strafballen

Meteen na rust kon Constantijn Jonker ver komen, maar zijn actie stuitte uiteindelijk op de Duitse keeper. De uitbraak van Rot Weiss meteen daarna bracht de Duitsers echter terug in de wedstrijd. Christopher Rühr schoot, na een indrukwekkende versnelling, hard raak met zijn backhand. Met nog 7 minuten in het 3e kwart strekte Kampong-captain Quirijn Caspers zich om een scoop hoog uit de lucht te vissen, waarna hij een Duitse voet vond in de cirkel. De sleep trof nog geen doel, maar de strafbal die volgde kon Martijn Havenga wel binnenpushen: 3-1. En slechts 2 minuten later mocht Havenga de bal opnieuw op de stip leggen. Keeper Aly zat er dichtbij maar kon een treffer niet voorkomen, waardoor de Utrechters verder uitliepen naar 4-1. David Harte voorkwam vervolgens tot 2 keer toe dat de Duitsers de aansluitingstreffer konden maken. De Wijn kwam na een snelle counter nog in kansrijke positie, maar zijn backhand miste precisie.

Bovenliggende partij

Ook in het laatste kwart was Kampong de bovenliggende partij. Na een rush van Kellerman schoof Pepijn Luijkx de bal met zijn backhand onder de Duitse keeper door, en tekende zo voor de 5-1. De Utrechtse ploeg kreeg nog een aantal kansen, maar wist ook dat de wedstrijd al in de pocket was. Het Utrechtse publiek, dat zich de hele wedstrijd nauwelijks liet horen, werd vlak voor tijd wakker en begon aan een klassieke ‘Schade Deutschland’ en ‘Wij gaan naar Spanje toe’. Kampong pakte overtuigend de winst, en mag de tickets naar Barcelona gaan boeken.