Titelverdediger Kampong uitgeschakeld na nederlaag tegen Köln

Kampong is vrijdagavond uitgeschakeld in de achtste finale van de Euro Hockey League. De titelverdediger verloor met 1-2 van Rot Weiss Köln, dat in de volgende ronde uitkomt tegen Real Club de Polo, de ploeg van international Sander Baart. Alle treffers vielen na rust.

Constantijn Jonker speelde vanwege een hamstringblessure niet mee en werd gemist. ‘Ik baal er van dat ik niet mee kan doen, zeker nu ik hier ben en zie hoe goed de sfeer is. Maar het was echt niet verstandig geweest als ik vandaag had meegedaan’, zei Jonker vanaf de tribune tijdens de wedstrijd van Dragons tegen Racing Club de Bruxelles. ‘Volgende week tegen Bloemendaal ben ik er misschien ook niet bij. Die week daarna tegen HGC wil ik sowieso meedoen. We komen nu ook in een fase van het seizoen waarin je risico’s moet nemen.’

Drie gemiste strafcorners

Kampong begon sterk aan het duel en kreeg al snel drie strafcorners achter elkaar. Het lukte Martijn Havenga echter niet de bal in het doel te slepen. Achteraf gezien deed Kampong zichzelf tekort in die sterke openingsfase, want ook Bjorn Kellerman kreeg een kans op de openingstreffer. Na een individuele actie lobte hij de bal over de Duitse doelman Simon Wenzel heen. Daarna daalde het hoge tempo van beide ploegen in en deelden de Duitsers af en toe wat plaagstootjes aan Kampong uit via een enkel schot en één scrimmage in de cirkel.

Twee tegengoals

Na rust kreeg Kampong meteen een mokerslag te verwerken. Rot Weiss Köln begon ijzersterk aan het derde kwart en de ploeg van Alexander Cox gaf een tegentreffer weg. Mats Grambusch dook opeens op in de vijandelijke verdediging, kreeg de ruimte om een steekpass aan te nemen en een één-tweetje in de cirkel aan te gaan met Marco Miltkau. Op die manier werd Kampong-keeper David Harte uitgespeeld en kon Grambusch de bal simpel in het lege doel tikken: 0-1.

Vijf minuten later moest Kampong opnieuw een tegentreffer incasseren. Jonas Gomoll ontving rond de kop van de cirkel een lange, lage bal van achteruit en speelde zijn teamgenoot Christopher Rühr aan, die hard uithaalde en op Harte stuitte. In de rebound schoot Gomoll alsnog raak: 0-2.

Vier strafcorners om op 2-2 te komen

Vervolgens moest Kampong alle zeilen bijzetten om uitschakeling te voorkomen. In het laatste kwart zochten de domstedelingen de aanval nadrukkelijk en kon een treffer niet uitblijven. De hoop was gevestigd op een strafcorner, maar de bal werd niet gestopt en zodoende werd de kans verprutst. Acht minuten voor tijd was het alsnog raak. Sjoerd de Wert schoot de bal vanaf de rechterkant de cirkel in en het was Quirijn Caspers die ‘m binnentipte, waarmee het geloof van Kampong in een overwinning sterker werd.

Kort daarop kreeg Salva Piera echter een gele kaart en moest Kampong het de resterende zes minuten met een man minder doen. Kansen op de gelijkmaker waren er genoeg. Kampong kreeg maar liefst vier strafcorners, maar gescoord werd er niet.

Kampong – Rot Weiss Köln 1-2 (0-0)

’34 Mats Grambusch 0-1
’39 Jonas Gomoll 0-2
’52 Quirijn Caspers 1-2


Wat vind jij? Praat mee...