Top 5 EHL-sterren: voor deze spelers moet je naar Eindhoven

Dé Europese topclubs strijden tegen elkaar dit paasweekend in Eindhoven. Maar omdat die clubnamen je wellicht niet zoveel zeggen hebben we een lijstje samengesteld met topspelers die je op de EHL in actie kunt zien. NB. We gaan ervan uit dat jullie de Nederlandse sterspelers van Kampong, Amsterdam en Oranje-Rood natuurlijk al uit je hoofd weten, dus hier ligt de focus op de sterren van de andere Europese ploegen. Een top 5 in willekeurige volgorde.

1. Gonzalo Peillat

Vorig seizoen was deze kleine verdediger nog op de Nederlandse velden te bewonderen in het tenue van HGC, dit seizoen speelt hij bij het Duitse Mannheim. In de Hoofdklasse werd hij glansrijk topscorer met zijn kiezelharde strafcorner, waar hij Argentinië in Rio de Janeiro ook mee aan olympisch goud hielp. Ook voor Mannheim scoort hij dit seizoen weer veelvuldig. Kom ‘the worlds deadliest dragflicker’, zoals de EHL hem omschrijft, live bekijken tijdens de wedstrijd Mannheimer HC – Club Egara, zaterdag 15 april om 17.15 uur.

2. Christopher Rühr

Dit Duitse fenomeen timmert hard aan de weg en is de rising star, zeg maar de Jorrit Croon, van het Duitse nationale elftal. Hij speelt voor Rot Weiss Köln, samen met andere Duitse internationals zoals de broers Mats en Tom Grambusch. Rühr werd dit jaar genomineerd voor Talent van het Jaar door de FIH. Op snelheid is hij een enorm gevaar en hij heeft een neus voor de goal als geen ander. Kampong zal hem, in de wedstrijd vrijdag om 19.30 uur, goed in de gaten moeten houden.

3. Matias Rey

Deze golden boy was enorm belangrijk voor Argentinië tijdens de Olympische Spelen en bewijst zich ook in de competitie keer op keer als verbindende speler die als geen ander counters kan inleiden. Hij komt uit voor Real Club de Polo samen met een andere Argentijnse international, Lucas Villa. Ook Sander Baart en verschillende Spaanse internationals komen voor Polo uit, wat het een niet te onderschatten ploeg maakt. Vrijdag om 15.00 uur komen Rey en zijn teamgenoten in actie tegen Grunwald Poznan.

4. Moritz Fürste

Als Fürste in het veld staat, dan weet je het. Om de Duitse vedette kan niemand heen. De sturing van zijn teamgenoten, zijn dominante optreden in de verdediging en op het middenveld. Fürste zei na de Olympische Spelen in Rio zijn internationale carrière vaarwel en zal als captain van het Duitse team zeker gemist worden. Bij UHC Hamburg is hij belangrijk, ook met zijn vlammende strafcornersleep. UHC speelt zaterdag om 12.45 uur tegen Wimbledon.

5. Tom Boon

De speler van Racing Club Bruxelles is het gezicht van de Belgische ploeg die de laatste jaren zo enorm in de lift zit. Op de Olympische Spelen was hij aanvankelijk nog geblesseerd (hamstring), maar kwam hij later in het toernooi ijzersterk terug en had hij een flink aandeel in de zilveren plak van de Belgen. Boons snoeiharde corner wordt alom gevreesd. Belgen Simon Gougnard, Cedric Charlier en Jerome Truyens en de Ier Conor Harte zorgen voor nog meer Olympische ervaring bij Racing Club de Bruxelles. Vrijdag neemt de ploeg het om 17.15 uur op tegen KHC Dragons.


Wat vind jij? Praat mee...