Vanaf 2020 strijden ook dames om EHL-titel

De EHL gaat uitbreiden. Sinds 2007 is de Euro Hockey League de belangrijkste Europese clubcompetitie voor heren, maar vanaf 2020 wordt er ook een EHL voor dames gehouden. De huidige Europa Cup (EHCC) voor de dames gaat op in de EHL. Dat toernooi wordt gelijktijdig en op dezelfde locatie als de herenvariant gespeeld.

Dat maakten EHL-directeur Hans Erik Tuijt en EHF-voorzitter Marijke Fleuren zondag bekend tijdens de loting voor de KO16 voor mannen in Eindhoven.‘We zijn blij dat we kunnen beginnen met een EHL voor dames’, vertelt EHF-voorzitter Marijke Fleuren. ‘De wereld is veranderd in acht jaar tijd. Vrouwensport wordt in de wereld steeds interessanter. Dit is het moment voor een EHL voor dames’.

EHL voor dames ook op televisie

Het hele toernooi komt ook op televisie. ‘We geven ze nu het platform dat ze verdienen’. De dames hockeyen voorlopig maar een weekend. Er vinden geen voorrondes plaats. ‘De dames schuiven in tijdens de Final 8. We laten het van de vrouwen zelf afhangen welk format ze willen. Met of zonder een voorronde het volgende jaar’.

Het prijzengeld wordt gelijkgetrokken en daarnaast wordt er een EHL-toernooi voor meisjes U14 georganiseerd. ‘De sterkte van de Europese teams bij de vrouwen is natuurlijk anders dan bij de mannen. Het wordt een ander gezelschap. Wij bieden ze nu het platform en we gaan het zien.’


1 Reactie

  1. robboomsma

    Alleen maar goed voor de sport, toppi! 🤓


Wat vind jij? Praat mee...