Virtuele transfermarkt open: 15 miljoen euro voor De Goede

Nu er door de uitbraak van het coronavirus niet meer gehockeyd wordt, heeft de EHL een online game ontwikkeld waarin je je eigen EHL Dream Team kunt samenstellen en spelers kunt kopen of verkopen op de transfermarkt: de Stay @ Home Fantasy League. Zondag worden de eerste wedstrijden gespeeld.

In dit virtuele spel, gebaseerd op de wedstrijden in de EHL FINAL8, stel jij je eigen EHL Dream Team samen en neem je het op tegen je vrienden. Na aanmelding word jij een teammanager voor één herenteam, één damesteam of beide. Je krijgt elf spelers toegewezen die je naar wens kan verhandelen op de transfermarkt. Vanaf zondag 19 tot en met dinsdag 28 april wordt iedere dag virtueel een wedstrijd van EHL gespeeld. Wie daarna de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar van het spel.

Arthur van Doren duurste speler

Bij de mannen is Arthur van Doren (Bloemendaal) met een prijskaartje van vijftien miljoen euro de duurste speler, gevolgd door drie teamgenoten Florian Fuchs (veertien miljoen), Thierry Brinkman en Jorrit Croon (elk dertien miljoen). Ook Gonzalo Peillat (Mannheimer HC) kost dertien miljoen. Croon is met zijn transferwaarde tevens de duurste middenvelder.

Arthur van Doren stuurt een bal de diepte in op het ‘herfstachtige’ veld van Bloemendaal. Foto: Willem Vernes

Bij de dames is Eva de Goede van Amsterdam de duurste speelster (vijftien miljoen euro), gevolgd door Frédérique Matla van Den Bosch (veertien miljoen euro). Nummer drie is Maria Verschoor (Amsterdam). Zij kost dertien miljoen.

De Goede en Matla zijn respectievelijk de duurste middenvelder en aanvaller. Maria Ruiz (Club Campo) is de duurste keeper, gevolgd door Josine Koning (Den Bosch) en Anne Veenendaal (Amsterdam). Beiden zijn met twaalf miljoen even duur.

Aanmelden

Wil jij deze hockeyloze dagen toch nog met hockey bezig zijn, meld je dan aan. De transfermarkt is sinds maandag al geopend.


12 Reacties

  1. chiel75

    Ui

  2. chiel75

    De uitleg kan wel beter. Maar wel een leuk idee

  3. cmb-koning

    Leuk bedacht maar mis volledige uitleg van hoe je bijv je eigen team vaststelt . Van alles geprobeerd maar werkt niet . Jammer

  4. llinde

    Gaat weer om geld....verkeerde gedachte.

    1. tiemezegelink

      Hier gaat het even vooral om de bedragen en wat de verschillen zijn tussen de hockey(st)ers. Het echte format is dat je met een bepaald bedrag een zo’n goed mogelijk team moet maken, een ‘fantasy’ team. Uiteindelijk krijg je bijvoorbeeld punten voor spelers die in je team zitten. Het is wel leuk om een beetje te puzzelen met een opstelling met allerlei spelers, want je begint met een startteam en die spelers kun je later vervangen op de transfermarkt. In totaal kun je een team hebben van 100 miljoen.

  5. tiemezegelink

    Verder dure Hoofdklasse spelers: - Harte (12,5M) - de Wijn (12,5M) - Kellerman (12,5M) - Bovendeert, Schuurman, Wortelboer, Balk, de Geus, Havenga, Visser (allen 12M)

  6. Eelco Houwink

    Ik was nu juist op hockey gegaan om van dit soort geneutepeupel af te zijn. Want waarom zou een speler die op het eind van zijn carrière zit meer waard zijn dan een hele generatie talenten die al lang in Oranje had moeten staan? Maar ach, doe je voordeel ermee...

  7. tiemezegelink

    Er komen ‘simulaties’ van de wedstrijden, ik ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Over 4 dagen begint het ‘toernooi’.

  8. aernoud-lippmann

    Wat een onzin !

    1. Derrick Bijker

      Tja, dat zeiden ze 40 jaar gelden ook van internet.

  9. frans-j

    15miljoen? Ik neem aan dat doordat ze zo weinig kunnen spelen ook virtueel voor een gedeelte afstand gaan doen van hun salaris en dit schenken aan hun noodlijdende clubs

    1. arnoldS

      Dat zou wat zijn, maar wat denk je echt?


Wat vind jij? Praat mee...