Volg de EHL en EHCC live online, via de NOS, Ziggo en hockey.nl

Met de EHL en de EHCC is er de komende dagen volop tophockey te zien in Eindhoven en Amsterdam. Er zijn voor de Europacup bij de Heren én de Dames nog kaarten verkrijgbaar, maar je kunt ook vanuit huis (of tuin) de komende zes dagen het tophockey (live) volgen. Hieronder een overzicht.

Op voorhand alvast een disclaimer: de uitzendschema’s zijn afhankelijk van de prestaties van de Nederlandse teams. Houd hockey.nl daarom goed in de gaten voor updates. Op locatie zullen wij je in ieder geval zo goed mogelijk op de hoogte houden van de uitzendingen.

EHL Live volgen

Bij de Euro Hockey League – die vandaag (woensdag) in Eindhoven van start gaat – zijn drie Nederlandse clubs actief: gastheer Oranje-Rood, landskampioen Kampong en runner-up Amsterdam. In de KO16 spelen zij in ieder geval de volgende wedstrijden:

Alle wedstrijden van de EHL zijn live te volgen op Eurohockeytv.org, voorzien van Engels commentaar.

NOS

De NOS is de Nederlandse rechtenhouder wat betreft de EHL. De omroep zendt vanaf zaterdag een aantal wedstrijden live uit vanuit Eindhoven, gecombineerd met enkele samenvattingen. Het uitzendschema ziet er als volgt uit:

 • Zaterdag: de laatste kwartfinale live via NPO 1, de voorlaatste in samenvatting.
 • Zondag: Halve finales in samenvatting bij Studio Sport op NPO 1.
 • Maandag: Finale live, samenvatting van halve finales op NPO 1.

Via NOS.nl zijn de bovengenoemde wedstrijden eveneens online te volgen.

hockey.nl

De redactie van hockey.nl is van woensdag 12.00 uur tot maandagmiddag na de finale in Eindhoven aanwezig om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We hebben dagelijks een EHL Liveblog waarin we de highlights brengen van alle wedstrijden zonder Nederlandse inbreng. Als de Nederlandse teams spelen, houden we je daarin van minuut tot minuut op de hoogte met updates, statistieken, foto’s, clips en interviews. Na afloop volgen de wedstrijdverslagen met natuurlijk de eerste reacties van spelers en trainers.

Speelschema 

 • 17 en 18 april: Achtste finales (KO16)
 • 19 april: Ranking matches
 • 20 april: Kwartfinales (KO8)
 • 21 april: Halve Finales (Final 4)
 • 22 april: Finale en troostfinale

Klik hier om het volledige EHL speelschema te zien.

Den Bosch regerend Europees Kampioen. Foto: Andy Kerry

EHCC

De EHCC – de strijd om de Europese titel bij de vrouwen – start vrijdag, met de finales net als bij de EHL op maandag. In het Wagener Stadion verdedigen Den Bosch, landskampioen en titelhouder, en Amsterdam, runner-up en gastgever, de Nederlandse eer. Op vrijdag komen de twee ploegen allebei in actie, waarbij het resultaat van hun eerste wedstrijd bepaalt of zij op zaterdag of zondag weer moeten spelen:

 • 16:45  Den Bosch – Loreto (Irl)
 • 19:00 UHC Hamburg (Dui) – Amsterdam

Bekijk het volledige programma van de EHCC.

EHCC online live kijken

Net als bij de EHL zijn ook alle wedstrijden van de EHCC live te volgen via het videokanaal van de EHL: eurohockeytv.org.

Ziggo Sport

Ziggo Sport besteedt vanaf zondag – de dag van de halve finales – uitgebreid aandacht aan de EHCC.

 • Zondag: De tweede halve finale live. Als Den Bosch en Amsterdam allebei vrijdag hun wedstrijd winnen, strijden zij in een onderling duel voor een plek in de finale.
 • Maandag (Tweede Paasdag): Live de strijd om de derde plek en de finale.

Alle duels zijn op kanaal 14, het gratis sportkanaal voor Ziggo-abonnees.

NOS

De NOS besteedt zondag en maandag ook aandacht aan de EHCC:

 • Zondag: samenvatting van de halve finale met Nederlands club of clubs.
 • Maandag: samenvatting van de finale.

hockey.nl elke dag live

De redactie van hockey.nl is vanaf vrijdag tot en met maandag in Amsterdam om verslag te doen van de EHCC, met onder meer een EHCC Liveblog van alle wedstrijden zonder Nederlandse inbreng. De wedstrijden van Den Bosch en Amsterdam zijn in losse liveblogs te volgen om zo niets te missen van hun wedstrijden in het Wagener Stadion. Na afloop zijn op hockey.nl diverse wedstrijdverhalen te lezen met de eerste reacties.


8 Reacties

 1. pjklaassen

  Meer mensen problemen om via eurohockeytv.org in Nederland te kijken naar de andere wedstrijden?

  1. ludoraedts

   Als je een VPN installeert en op een ander land dan Nederland zet doet hij het wel.

 2. anniekg

  Volgens mij iedereen wel. Broadcasting in Nederland is niet mogelijk. Lekker dan...krijg ook nog niet iets anders gevonden waar ik het wel kan volgen

 3. Danny

  https://www.jokerlivestream.com/joker-hockey-live-streaming.html

 4. just

  Het is geblokkeerd omdat de NOS de rechten heeft gekocht maar die zenden alleen de Nederlandse wedstrijden uit. Hetzelfde probleem als bij het afgelopen vrouwen wk.

 5. Freekie

  Voor de verandering zijn de wedstrijden dus weer verkocht aan een partij die niet uitzend... En het maar raar vinden dat de sport zich slecht ontwikkeld

 6. rosa1991

  Waar worden de laatste kaarten verkocht?

 7. pacoh

  Gratis VPN downloaden. Dan land selecteren waar de club speelt


Wat vind jij? Praat mee...