Van Maasakker: ‘Op je eigen club wil je iets moois neerzetten’

SCHC vloog gisteren uit de startblokken en won haar 1e wedstrijd in de EHCCC dit weekend met 0-6 van Canterbury. Caia van Maasakker nam 2 strak gesleepte strafcornergoals voor haar rekening. ‘Vorige keer met de EHCCC speelden we gelijk tegen Canterbury en wonnen we na shoot-outs. Nu hadden we tegen elkaar gezegd: we starten meteen scherp, vanuit onze eigen kracht. We gaan niet aftasten.’

‘Gelijk na het uitnemen, in de 1e minuut, hadden we al onze 1e kans’, blikt Van Maasakker na de wedstrijd terug. Zelf scoorde de strafcornerspecialiste na 4 minuten de 0-1. Na het 1e kwart keek Canterbury, dat compleet werd overdonderd door het gretige Stichtsche, al tegen een 0-3 achterstand aan.

Meer verwacht

‘Het is mooi dat dat dan lukt’, stelt Van Maasakker. ‘Want we wisten ook van vorig jaar dat we deze wedstrijd niet zomaar zouden winnen.’ Naast het goede optreden van SCHC lag dat ook wel aan Canterbury zelf, vond Van Maasakker. ‘Ik had denk ik wel wat meer van ze verwacht ja.’

‘Spaans hockey’

Door de winst op Canterbury plaatste SCHC zich voor de halve finale, waarin de ploeg vanmiddag om 16.15 Club Campo de Madrid treft. ‘We hebben de 1e wedstrijd van hen (5-0 winst op Pegasus, red) niet gezien. Maar ja: Spaans hockey hè. Ik verwacht dat ze technisch erg sterk zullen zijn.’