Round-up EHCCC dag 3: Surbiton en Canterbury winnen 2e duel

Surbiton en Canterbury wonnen vandaag hun 2e duel in de EHCCC, nadat de eerste wedstrijd verloren ging. Krylatskoye en Pegasus verloren opnieuw, en mogen morgen gaan uitvechten wie er als laatste en één-na-laatste gaat eindigen.

Krylatskoye – Surbiton 2-4 (1-3)

Het Engelse Surbiton gooide de wedstrijd voor rust al in het slot. In de 3e minuut scoorde Jennifer Woolven de openingstreffer: 0-1. In het tweede kwart verdubbelde Naomi Evans de score. Zij was trefzeker uit een strafcorner. Hannah Coulson maakte de 0-3. Rusland deed op slag van rust iets terug: Bogdana Sadovaia maakte de aansluitingstreffer, waardoor de ploegen met een 1-3 stand de rust ingingen. In het 3e kwart kon het publiek geen doelpunten bewonderen, maar in het 4e kwart besliste Naomi Evans het duel: 1-4. Krylatskoye deed nog iets terug via wederom Sadovaia, maar kon niet verder dichterbij komen.

Pegasus – Canterbury 0-3 (0-1)

Canterbury hield het lang spannend in de wedstrijd tegen Pegasus. Het 1e kwart kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in het 2e kwart sloeg Canterbury toch toe. De 0-1 kwam van de stick van Dirkie Chamberlain. In de 2e helft maakte de Engelse ploeg het af. Melanie Clewlow was trefzeker uit een strafcorner en Chamberlain scoorde in de 56e minuut haar 2e van de wedstrijd. Canterbury won met 0-3.

Pegasus strijdt morgen met Krylatskoye om de laatste plaats op de EHCCC te voorkomen, Canterbury en Surbiton komen dan in actie om de 5e en 6e plaats.

Den Bosch en SCHC in finale

De halve finale gaat tussen UHC Hamburg en Club Campo de Madrid en de finale is, net als vorig jaar, een strijd tussen Den Bosch en SCHC.

Kijk hier voor het volledige wedstrijdschema en de uitslagen.