Den Bosch plaatst zich na 5-2 zege op UHC Hamburg voor finale

Den Bosch won vandaag met 5-2 van UHC Hamburg en plaatst zich daardoor voor de finale van de EHCCC. Hamburg kwam snel op 1-0, maar moest in Den Bosch uiteindelijk haar meerdere erkennen. Maartje Paumen scoorde een hattrick, Lidewij Welten nam de laatste 2 goals voor haar rekening. 

Na een eerste paar minuten waarin het spel op en neer ging was het UHC dat de score opende in de 1e halve finale van de EHCCC. Marleen Müller tipte hoog binnen na een aanval over meerdere schakels. Den Bosch was daarop geregeld in de Duitse cirkel te vinden, maar kon nog niet afdrukken. Lidewij Welten liet vervolgens na een indrukwekkende versnelling over het middenveld een aantal Duitse verdedigsters achter zich. Haar backhandschot werd gekeerd, maar na een shootje mocht Maartje Paumen gaan aanleggen voor de strafcorner. Haar inzet werd echter tot 3 keer toe gestopt door de Duitse keepster Yvonne Frank. Niet veel later was het wederom Welten die de strafcorner voor Den Bosch versierde. Dit keer was het wel raak: laag en hard pushte de captain van Den Bosch de gelijkmaker binnen. Welten had eind van het eerste kwart nog de kans de Bossche dames op voorsprong te zetten, maar haar backhand vloog ruim voorlangs.

Feller

Het 2e kwart begon Den Bosch feller. Marlies Verbruggen zette Welten vrij voor keepster Frank, die de Den Bosch-speelster onderuit haalde. De strafbal die volgde werd binnengepusht door Paumen. Frank zat in de goede hoek, maar kon er niet bij. Maar UHC was, ondanks de fellere druk van Den Bosch, niet ongevaarlijk. Stapenhorst kon uithalen, maar kwam niet tot scoren. Van Geffen kon niet lang daarna via de achterlijn de Duitse cirkel binnenkomen en vond in haar voorzet geen Bossche stick maar een Duitse voet. Paumens push werd er door de lijnstop uit geschopt, maar de strafbal die volgde scoorde Paumen wel. Na een groene kaart voor Joosje Burg liet Den Bosch zich wat terugzakken, maar zocht vervolgens weer vol de aanval. Nadat ook Stapenhorst groen kreeg voor een hak op de stick bij Keetels werd er wederom een corner gehaald. De variant van de stick van Van den Assem werd echter niet binnengetikt.

Rust

De eerste echte kans in de 2e helft was voor UHC. Jana Teschke haalde uit met haar backhand, maar keepster Josine Koning keerde. Ook de 3 strafcorners voor UHC die kort op elkaar volgden eindigden allen via Koning naast de Bossche goal. De Duitse dames groeiden in de wedstrijd en waren in het 3e kwart meer en meer op de helft van Den Bosch te vinden. Welten wist uit de Duitse omsingeling te breken, en op snelheid de Duitse cirkel te bereiken. Uit haar voorzet haalde Lieke Hulsen vervolgens een strafcorner, maar de sleep eindigde op de legguards van Frank.

UHC liet vervolgens van zich horen. Na een rommelige situatie in de cirkel van Den Bosch kon Nora Korn binnentikken voor de Duitse dames: 3-2. Mocht UHC daarna al denken aan een gelijkmaker, dan werd die hoop snel de grond in geboord: 1 minuut later knalde Lidewij Welten met haar forehand de bal hard achter de Duitse keepster, en zette zo de 4-2 op het scorebord.

In het slot

Het was wederom Welten die de wedstrijd in de 48e minuut in het slot gooide. Een briljante pass van Frederique Matla zette de aanval op, waar Welten het eindstation van was. Die knalde de bal precies in de hoek, buiten het bereik van de keepster: 5-2. Na een strafcorner van Den Bosch die niet doeltreffend was werd UHC weer gevaarlijk. Kristina Hillman had een vrije schotkans, maar sloeg de bal tegen een teamgenoot aan. Ook Maartje Krekelaar kwam nog in kansrijke positie voor Den Bosch, maar haar inzet vloog over.

Aan het eind van de wedstrijd kwam Den Bosch nog een aantal keer goed weg. Marie Mävers had de bal voor het intikken maar mikte net naast. Ook de slag van Lea Albrecht miste de Bossche goal maar op een paar centimeter. De strafcornervariant die UHC nog een eretreffer had kunnen opleveren werd door Paumen van de lijn gehaald.

Den Bosch – UHC Hamburg 5-2 (3-1)

6′ Marleen Müller 0-1
12′ Maartje Paumen 1-1 (sc)
16′ Maartje Paumen 2-1 (sb)
21′ Maartje Paumen 3-1 (sb)
40′ Nora Korn 3-2
41′ Lidewij Welten 4-2
48′ Lidewij Welten 5-2


1 Reactie

  1. BobvanWoerkom

    om van den Bosch te winnen moet je van goede huizen komen en dat weten de meeste al lang dus blijven oefenen .Al jaren zitten we in de finale en meestal winnen we ook . dus zal het maandag wel weer erg spannend worden en als we winnen is de avondhuldiging op het stadhuis in den Bosch een dubbele Landskampioen en Europees kampioen. Heel veel succes meisjes.


Wat vind jij? Praat mee...