Den Bosch wint ook met slordig spel ruim van Krylatskoye (7-0)

De dames van Den Bosch wonnen hun eerste duel in de EHCCC dit weekend met ruime cijfers: het werd 7-0 tegen Krylatskoye. Het spel van de Brabantse dames was echter niet denderend. Door de overwinning plaatst Den Bosch zich voor de halve finale, waarin de ploeg morgen om 14.00 uur UHC Hamburg treft.

Den Bosch – Krylatskoye 7-0 (3-0)

Het krachtsverschil tussen landskampioen Den Bosch en het Russische Krylatskoye was vanaf seconde 1 duidelijk. Al na 2 ruime minuten scoorde captain Maartje Paumen uit de strafcorner de 1-0. Na een aantal snelle combinaties op het middenveld werd Marlies Verbruggen vrij voor de keepster aangespeeld, maar haar backhand vloog over. Een 2strafcornersleep van Paumen kwam niet uit de verf, waardoor de Russische lijnstop Margarita Drepenkina kon redden.

Een keur aan kansen voor Den Bosch volgden, maar telkens miste net de overtuiging, of stond er in de drukke Russische cirkel een verdediger of de keepster in de weg. Net voor het einde van het eerste kwart liet Vera Vorstenbosch haar kwaliteiten zien. Haar backhand werd aanvankelijk nog hoog uitgetrapt door keepster Oxana Boyko, maar nadat de scheidsrechter goed voordeel gaf kon dezelfde Vorstenbosch de bal uit de lucht prikken en een snoeiharde hoge backhand afvuren: 2-0.

Het tweede kwart begon Den Bosch bijzonder rustig. Er werd geen volle druk gezet op Krylatskoye. Na een onderschepping kon Sian Keil, net terug in het veld na een groene kaart, opstomen. Maar de Den Bosch-speelster werd door Anna Guteneva neergehaald in de cirkel. Maartje Paumen benutte de strafbal die volgde feilloos: 3-0.

Slordig

Den Bosch was echter niet altijd even scherp en speelde een hele matige wedstrijd. Door slordigheden bij de Bossche dames konden de Russische dames, die qua hockeykwaliteiten een wereld van verschil waren met  er af en toe uitkomen. Een backhandschot van Bogdana Sadovaia, dat rakelings over vloog, was echter het enige serieuze wapenfeit van de Russen in het 2e kwart.

Nadat Vorstenbosch werd gehinderd bij een tip-in mocht Maartje Paumen in het 3e kwart weer aanleggen voor een strafcorner, maar keepster Boyko zat er dit keer, hoog in de rechterhoek, goed bij. Den Bosch leek in het weinig enerverende 3e kwart de krachten nog wat te sparen. Het publiek wond zich nog het meest op over de ringtone van de omroeper, die per ongeluk keihard door de speakers knalde. Pas aan het eind van het 3e kwart gaf Den Bosch weer wat gas. De sleep van Paumen werd er wederom uitgehouden door Boyko, maar Keetels kon vervolgens toch de bal in de goal werken: 4-0.

Goals in het laatste kwart

Het 4e kwart was nog maar net begonnen of de 5-0 lag er al in. Margot van Geffen haalde vanuit een moeilijke hoek uit met haar backhand uit, en vond precies het gat tussen de legguards van de Russische keepster en de goal. Een uithaal van Welten die een paar minuten later volgde werd wel gekeerd. Den Bosch-goalie Annemeike Schermer, in het 4e kwart gewisseld met Josine Koning, moest nog in actie komen op een tip-in van de Russische dames, die verder nauwelijks voor gevaar konden zorgen. Een strafcorner-variant zette eind van de wedstrijd de 6-0 voor Den Bosch op het scorebord. De tip-in van Marlies Verbruggen vloog met een boogje de Russische goal in. De 7-0 volgde in rap tempo. Ireen van den Assem scoorde voor de Bosschenaren.

3′ Maartje Paumen 1-0 (sc)
15′ Vera Vorstenbosch 2-0
20′ Maartje Paumen 3-0 (sb)
43′ Marloes Keetels 4-0
47′ Margot van Geffen 5-0
57′ Marlies Verbruggen 6-0
58′ Ireen van den Assem 7-0