Den Bosch wint de EHCCC

De dubbel is voor Den Bosch. De Brabantsen versloegen maandagmiddag SCHC in BIlthoven in de herhaling van de finale van de EuroHockey Club Champions Cup van vorig jaar, na shoot-outs met 3-2. In de reguliere speeltijd werd het 1-1. Het Bossche doelpunt kwam van de stick van aanvoerder Maartje Paumen, haar zesde van het toernooi.

Het duurde lang voordat het tot echt grote kansen kwam. Het gevaar kwam voornamelijk van Lidewij Welten, die een aantal keer mooi door de Stichtsche verdediging sneed. Vlak voor het eind van het 1e kwart leverde zo’n actie de 1e corner voor Den Bosch op.  Doelvrouw Maartje Cox redde de inzet van Paumen mooi.

Even later kreeg Welten, dankzij haar eigen inspanningen, een schietkans, maar ook haar inzet strandde op Cox. De 2e corner, gegeven omdat de Bilthovense vrouwen niet voldoende afstand namen in het 23-metergebied na een overtreding, werd een prooi voor Paumen: 0-1.

SCHC mocht in de 1e helft slechts 1 keer aanleggen voor een strafcorner. De geplande variant op Maike Stöckel eindigde op het lichaam van de Duitse.

Onder aanvoering van Xan de Waard kwam er een ander SCHC, waar Floortje Verheul, Cox en Stöckel hun laatste duel speelden, uit de kleedkamer. Waar de ploeg van Lotte Smets in de 1e helft nauwelijks gevaarlijk werd, zorgde de snelle De Waard na rust voor de broodnodige aanvallende impulsen. Haar harde werken werd in het 3e kwart beloond met een strafbal, toen de scheidsrechter oordeelde dat de international onderuitgehaald werd. Caia van Maasakker, die sowieso al een sterke pot speelde, bleef koel en maakte de 1-1.

De wedstrijd stevende vervolgens af op shoot-outs, net als een jaar eerder toen het in de reguliere speeltijd 2-2 werd. De beste mogelijkheid was nog voor Maartje Krekelaar. Zij kreeg, alleen voor het doel, tot haar eigen verbazing de bal na een fout van Frederique Derkx, maar kon niet alert genoeg reageren.

In de shoot-outserie raakten de 1e 4 dames: Stöckel, Vera Vorstenbosch in haar laatste wedstrijd, Carlien Dirkse van den Heuvel en Lieke Hulsen. Roos Drost miste vervolgens voor SCHC. Frederique Matla raakte wel. Daarna was er wat onduidelijkheid. Van Maasakker nam plaats achter de bal, maar werd door de wedstrijdleiding weggestuurd. Sarah Jaspers stond klaarblijkelijk op het formulier en moest haar stick uit de dug-out vissen om haar shoot-out te nemen. Zij werd door Josine Koning onrechtmatig gestopt en kreeg een strafbal. Van Maasakker kwam dus alsnog aan de beurt, maar miste. Yibbi Jansen kon het daarna afmaken voor Den Bosch, maar de 16-jarige schoot net voorlangs. Claire Verhage moest met de laatste shoot-out voor SCHC de stand rechttrekken, maar raakte de bal al vroeg kwijt.

Den Bosch-SCHC 1-1 (1-0), 3-2 na shoot-outs