EHCC 2017: Paumen verlaat Den Bosch met Europese titel

De dames van Den Bosch hebben zich voor de vijftiende keer in negentien jaar tot Europees kampioen in het clubhockey gekroond. In de finale van de Eurohockey Club Cup (EHCC) was de ploeg van de afzwaaiende Maartje Paumen maandagmiddag met 2-1 te sterk voor het Duitse UHC Hamburg.

Uiteraard was het Maartje Paumen die de Bossche ploeg voor de allerlaatste keer in haar loopbaan bij de hand nam. Ze opende de score in de tiende minuut uit een strafcorner. Hoe ervaren ze ook is, die treffer zorgde voor behoorlijk wat ontlading bij Paumen: ze brulde het uit, een kreet die tot ver over de Oosterplas te horen moet zijn geweest.

De openingstreffer was voor de succesformatie van coach Raoul Ehren bepaald geen opmaat voor een ontspannen middagje, want net als in de halve finale tegen Amsterdam toonde Hamburg aan over veel kwaliteit en vechtlust te beschikken. De regerend Duitse kampioen kwam na 22 minuten zelfs langszij via een doelpunt van Eileen Hoffmann. Dat was gezien het spelbeeld een volledig terechte tussenstand.

Wilskracht en vechtlust

Ook in de tweede helft werd duidelijk dat Den Bosch de tweede hoofdprijs van dit seizoen niet zomaar cadeau zou krijgen. Met sterk combinatiespel drong Hamburg de thuisploeg zelfs regelmatig ver terug op eigen helft. De 2-1 van Pien Sanders uit een strafcornervariant van Paumen – vlak vóór het einde van het derde kwart – zorgde dan ook voor een golf van opluchting bij alles wat zwart-geel ademde.

Het was de kenmerkende wilskracht en vechtlust van de thuisploeg die ervoor zorgde dat Den Bosch de controle over de wedstrijd daarna niet meer uit handen gaf. De ploeg van Ehren speelde de laatste vijftien minuten uiterst professioneel uit en kon zich zodoende voor de tweede keer op rij en voor de vijftiende keer in de clubhistorie tot beste club van Europa kronen.

Den Bosch – UHC Hamburg 2-1 (1-1)

10′ Maartje Paumen (sc) 1-0
22′ Eileen Hoffmann 1-1
45′ Pien Sanders 2-1

 


1 Reactie

  1. albertmonpellier

    Hahaha! Mooi en wat een balans in score😉 Maartje Paumen scoort en dan een groene kaart! Groene kaart Pien Sanders en ze scoort! Zoals Pien zegt "boeien" we hebben de dubbel en wij waren ietsje beter dan De Oosterburen! Maartje bedankt voor 13 jaar genieten langs de lijn en geloof mij als ik zeg dat ik jou ga missen. Maar ach wat en waar ligt Antwerpen? 3 kwartier rijden en je ziet mij langs de lijn! Groetjes en het gaat je goed!


Wat vind jij? Praat mee...