Keetels na historische uitschakeling: ‘Te laat gevochten’

In het Wagener Stadion schakelden de dames van Amsterdam zondagmiddag in halve finales van de EHCC regerend Europees kampioen Den Bosch uit met 1-0. Dat betekende voor de Bossche dames een historische uitschakeling, want sinds 1999 speelden zij in alle Europese finales.

De 1-0 zege kan toegeschreven worden aan de vechtlust van de Amsterdammers en hun ijzersterke achterhoede die zondag knap overeind bleef tegen de Bossche aanvalsdrift dat drie kwarten duurde. Direct na afloop van het duel spraken we met de teleurgestelde Marloes Keetels en Sian Keil van Den Bosch. Beide speelsters kijken in de spiegel en wijten de nederlaag met name aan de matige start waarmee zij de wedstrijd begonnen.

Ook zoomen we met het tweetal in op de Bossche cornervarianten die niet goed uitgevoerd werden en Sian Keil geeft haar reactie op haar groene en gele kaart die ze kort voor rust kreeg. Hierdoor kwam Den Bosch voor rust lange tijd in ondertal, juist op het moment in de wedstrijd dat de gelijkmaker van Den Bosch in de lucht hing.

Uiteraard spreken we ook met Charlotte Vega. De spits in vorm van Amsterdam kroonde zichzelf zondag tot matchwinner dankzij haar goal in het eerste kwart en is dolgelukkig met het bereiken van de Europese finale.


4 Reacties

 1. jappiekrekel

  Eigenaardig dat er niet staat ‘Amsterdam boekt historische overwinning’..

  1. francakh

   Vorige artikel even bekijken. Dit is vanuit het perspectief van de verliezer vergezeld interview met Keetels ... het is haar quote.

 2. lynnBosman

  @jappirkrekel: het is toch ook een historische nederlaag? Amsterdam heeft wel vaker in de finale gesraan en ook eens gewonnen. DB heeft altijd nog in de finale gestaan

 3. robvisser

  Het zou Amsterdam nu toch niet meer mogen ontgaan, tegen de Spanjaarden. En gezien de tegenstand die ze hebben overwonnen, zou het terecht zijn dat A'dam de EHCC wint. Verder vermoed ik dat het meer met de persoon Charlotte Vega heeft te maken dan met haar kwaliteiten, dat ze door Annan niet is opgeroepen voor Oranje. We zullen het nooit echt weten natuurlijk.


Wat vind jij? Praat mee...