Den Bosch overtuigt opnieuw niet en verliest troostfinale

Het had een wedstrijd van eerherstel moeten worden, waarin Den Bosch de schade van de nederlaag tegen Amsterdam enigszins kon repareren. Maar de Bossche Bazen verloren de troostfinale van de EHCC tegen Der Club an der Alster ook (2-1) en zijn drie weken voor het begin van de play-offs duidelijk niet in goeden doen.

‘Samen vallen, maar vooral weer samen opstaan’, luidde de tekst die Den Bosch-keepster Josine Koning maandagochtend op haar Instagram-pagina plaatste. De Bosschenaren waren van binnen kapot van het historische verlies tegen Amsterdam en het was vooral de vraag hoe ze ermee zouden dealen, 24 uur later. Dat moest ook nog eens zonder Lidewij Welten gebeuren, die na de warming-up uit voorzorg aan de kant bleef met een lichte irritatie aan haar hamstring.

Openingsdoelpunt van Van den Assem

Het was onthutsend om te zien hoe Den Bosch met zichzelf worstelde en grote delen van de wedstrijd te mat, te slap en te statisch speelde. En dat terwijl de Bosschenaren juist fel en goed aan de wedstrijd begonnen en snel op voorsprong kwamen. Waar de strafcorner vrijdag en zondag haperde, pushte Ireen van de Assem nu na drie minuten de eerste meteen raak, door de benen van keepster Amy Gibson, na een mooie turn van Frédérique Matla. Het was de tweede grote mogelijkheid voor Den Bosch, na een goede schietkans voor Marloes Keetels, die helemaal vrij stond, maar de bal tegen de voeten van Gibson sloeg.

Den Bosch feliciteert Der Club an der Alster. Foto: WorldSportPics/Koen Suyk

Twee goals van Der Club an der Alster

Maar gek genoeg drukte Den Bosch niet door. Het overrompelde de opponent niet meer en miste voor rust drie strafcorners, een wapen van de Brabanders dat dit toernooi met 2 uit 21 in de steek liet. Der Club an der Alster groeide in de wedstrijd en rook bloed. Bij een snelle uitbraak van de Duitsers redde Sanne Koolen knap met haar backhand een schot van Hanna Valentin van de lijn. Uit een strafcornervariant kreeg Der Club an der Alster kort daarop nog een grote kans.

De 1-1 gloorde. Op slag van rust viel hij dan ook, na een schot van Kira Horn, dat via de stick van Sanne Koolen binnenviel. De Duisters begonnen ook beter aan het derde kwart. Den Bosch – Der Club an der Alster was vooral een wedstrijd waarin bleek dat er voor de ploeg van coach Raoul Ehren nog werk aan de winkel is, drie weken voor het begin van de play-offs. In het derde kwart haalde Den Bosch vier corners, maar ging er niet één in.

Verbijsterend was het moment in de 43ste minuut, toen Den Bosch achter kwam. Sanne Koolen gaf een strafcorner weg en Viktoria Huse werkte na een afschuif de bal binnen (2-1). Een bal die Josine Koning ogenschijnlijk had moeten hebben. Daarna hing de 3-1 eerder in de lucht dan de 2-2. Die viel uiteindelijk niet, maar na zestig minuten was overduidelijk dat Den Bosch zich in een crisis bevindt.


7 Reacties

 1. frank-hagemans

  Zet het geluid maar weer uit!

  1. popov0702

   ???

 2. robvisser

  Rust nu. Ongeacht het eindresultaat van deze wedstrijd is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor Den Bosch. Het is niet echt overtuigend en het oogt stroperig en moeizaam. Maartje Krekelaar is ook niet lekker bezig de laatste tijd en zo zijn er nog wel een paar. Dat Lidewij Welten niet meedoet helpt ook niet natuurlijk. Het komt ook niet goed uit voor Oranje, dat vrijdag tegen Duitsland speelt. Lidewij mag dan van zichzelf denken dat ze niet zo blessuregevoelig is, de buitenwereld heeft er denk ik een ander idee bij.

 3. francakh

  Slechte strafcorners van Den Bosch. Ze probeerden te veel overal dwars doorheen te komen. Ik vond de tweede strafcorner (en daardoor tweede goal) van Alster echter discutabel. Vrij hoog en de tackle leek mij clean (alleen de bal). Tijd van bezinning.

 4. lynnBosman

  "verbijsterend was het moment" wie schrijft deze verslagen? Zoveel deed Koolen niet. Maar goed, geen videoref. Koning zag er niet goed uit. Volgens mij heeft ze na de winterstop wat vaker slippertjes. Het was niet goed. Het stond ook niet goed. Zou het toch wat te maken kunnen hebben met 10 drukke internationals? V Geffen speelde overigens wel goed. @RobV: zo goed speelde Welten nu ook weer niet gisteren. Dan liever iemand die fit en in vorm is vrijdag.

 5. robvisser

  @lynnBosman Normaal gesproken heb ik Lidewij er liever bij, als het kan. Zelfs als ze niet geweldig speelt kan ze nog iets forceren. Het zal sowieso niet eenvoudig worden voor Nederland in Duitsland, dat hebben we tijdens de EHCC wel weer kunnen zien. En Josine Koning zag er bij die goal van Amsterdam ook niet super uit, al had ze er minder een aandeel in dan vandaag. Ik denk overigens dat Annan genoeg rekening heeft gehouden met vermoeidheid van internationals. Misschien wel wat teveel zelfs.

 6. lynnBosman

  ^ volgens mij winnen Nederlandse damesploegen in het clubhockey nooit dik van Duitse ploegen (zie resultaten verleden, Amsterdam verloor zelfs tweemaal en van een Spaanse ploeg), dat zegt niet zoveel hoe het er vrijdag aan toe gaat. Het is toch opvallend hoe DB worstelt dit seizoen (en een aantal mannenploegen).


Wat vind jij? Praat mee...