EHCC: Der Club an der Alster en Real Sociedad naar halve finale

Op de eerste dag van de EHCC in Amsterdam hebben het Spaanse Real Sociedad en het Duitse Der Club an der Alster zich geplaatst voor de halve finale. Bekijk de statistieken en de live-updates van deze twee wedstrijden.

Real Sociedad – Ritm Grodno 4-2

Het Spaanse Real Sociedad heeft de openingswedstrijd van de laatste editie van de EHCC met 4-2 gewonnen van Ritm Grodno uit Wit-Rusland. Het waren de Spanjaarden die beter aan de wedstrijd begonnen en halverwege het derde kwart verdiend met 3-0 voor stonden. Er was geen vuiltje aan de lucht, maar toen begon Ritm Grodno aan een offensief en werd het op het einde toch nog spannend.

Een harde bal de cirkel in werd in de 41ste minuut door Real Sociedad niet goed weggewerkt en bij de tweede paal binnengetipt. Binnen een minuut pushte Ritm Grodno een strafbal tegen de plank en stond het zowaar 3-2. Een comeback was in de maak.

Luidruchtig moedigden de Spaanse toeschouwers op de tribune hun ploeg nog maar eens aan met hun meegenomen trommel. Twee grote kansen van Real Sociedad gingen rakelings voorlangs. Ritm Grodno kreeg één strafcorner, maar de tip werd doorzien. Uiteindelijk was het Maria Pilar Campoy die de bal steenhard achter de Wit-Russische keeper schoot en de wedstrijd met haar tweede goal van de middag besliste: 4-2. Het bereiken van de halve finale is een evenaring van de beste prestatie van Real Sociedad in Europa, dat in 2014 voor het laatst aan de EHCC deelnam en toen als vierde eindigde.

Surbiton – Der Club an der Alster 0-4

Der Club an der Alster uit Duitsland heeft in de kwartfinale van de EHCC Surbiton uit Engeland met 4-0 verslagen. Vanaf de eerste minuut schotelden beide ploegen het publiek een leuke wedstrijd voor, in een duidelijk hoger tempo en met meer fraaie acties dan de vorige kwartfinale, tussen Real Sociedad en Ritm-Azot Grodno.

In het begin was Der Club an der Alster duidelijk sterker, maar Surbiton kwam op een gegeven moment beter in de wedstrijd. Precies op dat moment was het Lynne Fröschle die de Duitsers uit een strafcorner op voorsprong bracht. Daarna zat de 2-0 eraan te komen en die viel uiteindelijk meteen in de eerste minuut na rust, via Anne Schröder. Dat was een knappe goal, want ze nam een vrije slag net buiten de cirkel, passeerde drie man en schoof de bal binnen.

Toen Felicia Wiedermann de Engelse keepster omspeelde en de bal in het doel tikte, was de wedstrijd beslist (3-0). Met haar backhand schoot Hannah Gablac op het einde de 4-0 nog binnen. Een verdiende overwinning voor Der Club an der Alster, de club met de mooiste naam van deze EHCC. In de halve finale speelt het tegen Real Sociedad.