SCHC schiet uit de startblokken en verslaat Canterbury met 0-6

SCHC heeft haar 1e wedstrijd in de EHCCC dit weekend  tegen Canterbury met 0-6 gewonnen, en plaatst zich daardoor voor de halve finale. Daarin treft Stichtsche morgen – zaterdag 14 mei – om 16.15 Club Campo de Madrid. SCHC schoot uit de startblokken vandaag en stond na het 1e kwart al op een 0-3 voorsprong.

Meteen in de eerste minuten kreeg SCHC 2 kansen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een voorzet stuiterde echter net over de stick van Claire Verhage, die klaar stond om in te tikken. Even later kwam Maike Stöckel net een paar centimeter sticklengte tekort. Maar in de 4e minuut leverde het openingsoffensief van Stichtsche dan toch een goal op: Caia van Maasakker sleepte de 0-1 op het scorebord.

Canterbury kwam er aan het begin nauwelijks aan te pas. Roos Drost was voor SCHC dichtbij, maar het was Ginella Zerbo die met een tip-in uit het boekje de 0-2 scoorde voor de dames uit Bilthoven. Dat smaakte blijkbaar naar meer: Zerbo was even later ook het eindstation na een mooi opgezette aanval met Claire Verhage aan de basis. Keepster van Canterbury Helen Fagg zat er nog aan, maar kon de 0-3 van Zerbo niet voorkomen.

Kansen

In het 2e kwart kon Canterbury er af en toe uitkomen, maar de grote kansen waren wederom voor Stichtsche. Waar die in het eerste kwart wel werden benut, lukte dat in het 2e kwart echter niet. Dirkse van den Heuvel vuurde lenig een backhand uit de draai af, maar die vloog naast de goal. Roos Drost zag haar inzetten stranden op keepster Fagg of de Engelse verdediging en ook een open kans van Caia van Maasakker belandde niet in de Engelse goal, waardoor de teams met een 0-3 stand de rust ingingen.

SCHC neemt het voortouw

Ook na rust was het SCHC dat het voortouw nam. Na een paar minuten spelen tipte Claire Verhage de 0-4 binnen voor het eigen publiek, dat pas bij deze laatste wedstrijd massaal toegestroomd was. Niet veel later mocht SCHC aanleggen voor een strafcorner. De variant ging in eerste instantie de mist in, maar omdat de Engelse keepster hoog uittrapte volgde een herkansing. Die werd hard binnengesleept door Van Maasakker: 0-5. Wat volgde was zowaar de eerste echte kans voor Canterbury. Sarah Kerly kon uithalen met haar backhand, maar keepster Maartje Cox kon gemakkelijk redden. Even later was ook Anna Kolarova dichtbij, maar de hoek van waaruit ze Cox trachtte te passeren was te moeilijk.

Initiatief

In het 4e kwart zakte SCHC iets terug en liet de ploeg het initiatief meer bij Canterbury. Die slaagden er echter niet in ook maar iets te creëren. Tot Susannah Townsend kon opstomen en een aantal SCHC’ers op snelheid klopte. Dirkie Chamberlain, die aan het eind van de aanval stond, raakte echter de paal. Even later was ook Kolorova gevaarlijk voor de Engelsen, maar haar tip-in vloog voorlangs. SCHC kreeg nog een strafcorner, maar de variant trof geen doel door de sterke redding van Fagg. Nog geen minuut later was het echter wel raak, via de stick van Xan de Waard: 0-6. De Waard bepaalde daarmee ook de eindstand.

Canterbury – SCHC 0-6 (0-3)

4′ Caia van Maasakker 0-1 (sc)
9′ Ginella Zerbo 0-2
12′ Ginella Zerbo 0-3
33′ Claire Verhage 0-4
38′ Caia van Maasakker 0-5 (sc)
58′ Xan de Waard 0-6