Tegenstanders Den Bosch en Amsterdam EHCCC bekend

De EuroHockey Federatie heeft dinsdag het complete deelnemersveld van de EuroHockey Club Champions Cup 2016-2017 bekend gemaakt. Wegens de uitstekende prestaties van de Nederlandse dames in het afgelopen toernooi – Den Bosch en SCHC pakten de 1e en 2e plaats – mag Nederland ook 2 teams naar de volgende editie afvaardigen. Dit zijn volgend seizoen Den Bosch en Amsterdam, op basis van de Hoofdklasse-ranglijst 2015-2016.

Naast Nederland levert ook Engeland, de nummer 2 in de Europese rangschikking, 2 teams. Landskampioen Surbiton en Canterbury, nummer 6 en 5 van de laatste EHCCC, zien we ook volgend jaar terug tijdens Pinksteren.

Duitsland

UHC Hamburg was de beste niet-Nederlandse ploeg tijdens de laatste EHCCC. Landgenoten Rot Weiss Köln wonnen de Euro Trophy, het Europese B-toernooi voor clubteams. Duitsland mag opnieuw naar beide toernooien 1 club afvaardigen; deze worden pas in juni bepaald. Ook Spanje vaardigt naar beide toernooien 1 team af. Dit weekend zijn de play-offs, die bepalen welke Spaanse ploegen we in mei 2017 terugzien in Europa.

Ook de Ierse kampioen Hermes-Monkstown en de Russisch nummer 1, die pas over een paar maanden bekend is, zien we terug bij de EHCCC. Pegasus, de runner-up van Ierland, speelt om de Trophy.

Wit-Rusland en België sturen beide 1 ploeg naar de Euro Trophy.

De volledige ranking, compleet met puntenaantallen, is te vinden op deze pagina.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...