Den Bosch bereikt finale play-offs na 3-1 zege op Laren

2500 toeschouwers zagen vanaf de geel-zwarte tribune aan de Oosterplas Den Bosch vandaag de finale bereiken van de play-offs in de Hoofdklasse Dames. De ploeg versloeg Laren met 3-1. Den Bosch kon elkaar gemakkelijker vinden, en met name keepster Josine Koning voorkwam dat Laren dichterbij kon komen.

In de eerste paar minuten ging het spel op en neer, maar het was Sian Keil die in de 9e minuut de 1-0 voor Den Bosch scoorde. Een backhandschot werd nog gekeerd door keepster Joyce Sombroek, maar uit de kluts kon Keil binnentikken. Een paar minuten later kreeg Frederique Matla de kans om uit te halen met haar backhand, maar de scheidsrechter floot al, waardoor er geen voordeel kon worden gegeven. Den Bosch kon elkaar in de eerste fase van de wedstrijd beter vinden, maar onder andere rots in de branding bij Laren Lieke van Wijk voorkwam een aantal keer dat de Bossche dames hun voorsprong verder konden vergroten. Na een kwartier moest Sombroek wederom in actie komen, maar het backhandschot van Marlies Verbruggen vormde geen probleem voor de keepster.

Larens Laurien Leurink kreeg halverwege de eerste helft groen, voor een hak op de stick. Het was echter wel Laren dat sterker werd eind van de eerste helft. Kim Lammers was dichtbij, maar keepster Josine Koning lag in de weg. Ook de rebound van Naomi van As was een prooi voor de Bossche keepster. Nog geen minuut later had Lammers de kans om te tippen, maar de bal ging via Koning voorlangs. Ook aan de andere kant wilde hij er niet in. Lidewij Welten onderschepte de bal op de helft van Den Bosch, maar na een snelle rush kon Sombroek nog net een uitgestrekte voet krijgen tegen haar backhandschot. Met nog 1 minuut op de klok in van de eerste helft volgde de allereerste strafcorner van de wedstrijd, voor Den Bosch. Paumen kon aanleggen en verschalkte Sombroek en lijnstop Van Wijk in de rechterhoek. Ruststand: 2-0.

Rust

‘Rust, rust’, maande Paumen haar ploeg begin tweede helft tot kalmte. Den Bosch combineerde weliswaar rustig achterin, maar zocht ook snel de aanval. Welten versnelde en ontdeed zich van haar Larense verdedigster. En snoeiharde backhandvoorzet van Welten werd vervolgens prachtig op volle snelheid binnengetipt door Lieke Hulsen: 3-0. Nog geen minuut later volgde een strafcorner voor Laren, die via een Bossche voet werd gekeerd. Een nieuwe strafcorner kwam door een stopfout niet uit de verf: de slag werd gekeerd door Koning. Van Wijk kreeg vervolgens nog een kans bij een volgende strafcorner, maar pushte de bal over de goal. Koning kon vervolgens redding bieden aan de andere kant, op een backhand van Matla.

Laren kon van achteruit maar moeilijk de opening vinden om hun midden- en voorspelers aan te spelen. Toen er echter toch een stuiterbal door de Bossche verdediging kwam was de ploeg alert. Koning kon de eerste inzet nog keren, maar had geen antwoord op de backhand van Fabiënne Roosen: 3-1. Den Bosch had direct daarop 2 kansen om de voorsprong weer te vergroten, maar Sombroek bood redding. Een strafcorner voor Laren dan. De sleep van Van Wijk werd gekeerd door Koning, maar de bal kwam ongeveer even hard en hoog terug. Daardoor mocht Van Wijk nogmaals aanleggen, maar wederom werd haar sleep uit de goal getimmerd door Koning. Vervolgens begon het tijdrekken bij de hoekvlag door Den Bosch, en werd het voor Laren in de laatste minuten van de wedstrijd een lastig verhaal. Den Bosch won met 3-1, en plaatst zich daardoor voor de finale van de play-offs.

Den Bosch – Laren 3-1 (2-0)

9’ Sian Keil 1-0
34’ Maartje Paumen 2-0
44’ Lieke Hulsen 3-0
61’ Fabiënne Roosen 3-1