Amsterdam overtuigend naar finale play-offs ten koste van SCHC

Amsterdam heeft zaterdagmiddag voor eigen publiek de finale van de play-offs bereikt ten koste van SCHC. In het Wagener Stadion versloegen de Amsterdamse dames, dankzij goals van Kitty van Male en Eva de Goede, SCHC met 2-0 Met het bereiken van de finale blijven de recordkampioenen uit de hoofdstad in de race voor hun 20e landstitel.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal zocht Amsterdam de Bilthovense cirkel op. Met succes, want al in de openingsminuut creëerde de thuisploeg een grote kans. Kitty van Male vuurde van dichtbij hard af op het doel van SCHC, maar keepster Maartje Cox pareerde knap met haar linkerhandschoen. Hierna hield Amsterdam het initiatief en dwong het SCHC in de achteruit.

Kansen SCHC

Tot in de 10e minuut Roos Drost namens de bezoekers, na een verzorgd opgezette aanval, voor het eerst de Amsterdamse cirkel binnendrong en met haar forehand uithaalde. Keepster Anne Veenendaal stopte Drost’s inzet knap met haar rechtervoet, waarna het gevaar voor de Amsterdamse goal verdween. 5 minuten later was het opnieuw SCHC wat aanspraak maakte op de openingstreffer. Michelle van der Pols kon, opnieuw van dichtbij, vrij uithalen, maar ook nu stond Veenendaal goed opgesteld. In de rebound viel de bal voor de stick van Ginella Zerbo, maar zij kreeg deze niet onder controle.

Amsterdam trefzeker

Waar SCHC ook de 2e kans van de wedstrijd niet wist te verzilveren deed Amsterdam dat in de 20e minuut wel. Op aangeven van Kelly Jonker mocht Kitty van Male vrij intikken en ging het thuispubliek op de banken: 1-0 Amsterdam. 2 minuten voor het rustsignaal werd Charlotte Vega door de SCHC-defensie onderuit gehaald waarna de scheidsrechter Amsterdam de 1e strafcorner toekende. Julia Müller sloeg deze hard in, maar de bal verdween via een Bilthovense stick over de achterlijn.

Na rust had Amsterdam in de eerste 10 minuten  tot 2 keer toe de kans om de voorsprong te verdubbelen. Eerst was Kitty van Male dichtbij haar 2e van de wedstrijd en kort daarop zag Charlotte Vega, na een razendsnelle counter, haar inzet vanaf de linkerkant afketsen op keepster Cox. 5 minuten later klonk dan toch gejuich door de het Wagener toen Eva de Goede haar strafcorner keihard op de plank binnen sloeg; 2-0.

Aansluitingstreffer blijft uit

In de 55e minuut van het duel mocht Caia van Maasakker aanleggen voor de eerste SCHC-strafcorner van de wedstrijd. De specialiste sleepte de bal hard en geplaatst richting de linkerbenedenhoek, maar keepster Veenendaal dook behendig naar diezelfde hoek en tikte de bal knap uit haar goal. 5 minuten voor het laatste fluitsignaal mocht Van Maasakker opnieuw aanleggen, maar deze poging sleepte ze hard naast.

In de resterende speelminuten kwam de 2-0 voorsprong van de thuisploeg niet meer in gevaar, waarna na het laatste fluitsignaal de Amsterdamse dames het bereiken van hun finaleplek konden vieren.

2016_KS_N7P7648FOTO: KNHB/Koen Suyk

 


Wat vind jij? Praat mee...