5 redenen waarom Den Bosch landskampioen wordt

Vandaag spelen Amsterdam en Den Bosch in het Wagener Stadion de eerste wedstrijd in de finale om de landstitel. Amsterdam wacht op de eerste landstitel sinds 2013. Den Bosch is de regerend landskampioen. Hockey.nl ziet 5 redenen waarom Den Bosch kampioen gaat worden.

Den Bosch is traditioneel op haar best tijdens de play-offs

Den Bosch weet als geen ander dat het niet al moet pieken tijdens de reguliere competitie, maar pas tijdens play-offs. De Brabanders doen voor de 21ste keer mee aan de play-offs in de Dames Hoofdklasse. Al zeventien keer wonnen ze het landskampioenschap en daar hadden daar alleen de laatste negentien seizoenen voor nodig. Waarom Den Bosch nu ook gaat winnen? Omdat het Den Bosch is.

Maartje Paumen

Maartje Paumen is voor de negende keer topscorer van het seizoen geworden (reguliere Hoofdklasse), een absoluut record. Paumen is ook al topscorer in de historie van de play-offs, die bij de Dames Hoofdklasse in 1992/1993 werden ingevoerd. De Limburgse staat daarin op 36 treffers, acht meer dan voormalig ploeggenote Mijntje Donners (28). Zelfs op het allerhoogste podium, de Olympische Spelen, heeft Paumen laten zien wat ze kan. Paumen scoort altijd. 

De aanvoerder van Den Bosch stopt na dit seizoen. Haar winnaarsmentaliteit kennende zal ze er alles aan willen doen ook haar elfde landstitel met Den Bosch binnen te slepen.

Iedereen kan doelpunten maken

Waar Amsterdam in de halve finale tegen SCHC moeite had met het maken van doelpunten, zal dat Den Bosch niet zo snel gebeuren. Den Bosch beschikt over veel speelsters die een doelpunt kunnen maken. Of het nou Maartje Paumen, Lidewij Welten, Marlies Verbruggen, Pleun van der Plas, Maartje Krekelaar of Marloes Keetels is, allemaal hebben ze het in zich om te scoren.

Den Bosch is al anderhalf jaar oppermachtig

Den Bosch is al anderhalf jaar ongeslagen in de Hoofdklasse. Inclusief de play-offs bedraagt de huidige reeks 38 (!) wedstrijden zonder nederlaag (W34-G4-V0). Op 15 november 2015 verloor de ploeg voor het laatst een wedstrijd in de Hoofdklasse. Met 0-2 van Amsterdam, dat wel.

Raoul Ehren is een prijzenpakker

In zes van de voorgaande zeven seizoenen onder leiding van Raoul Ehren als hoofdcoach haalde Den Bosch het kampioenschap binnen. Daarmee nadert Ehren al het record van acht landstitels, die Herman Kruis van 2001 tot en met 2008 met dezelfde club veroverde. Met Raoul Ehren aan het bewind is Den Bosch on fire.

1 reden waarom Den Bosch geen kampioen wordt

Ze zijn nog niet echt getest. Uit tegen Oranje-Rood speelde Den Bosch niet goed, maar won het alsnog met 0-2 zonder dat de zege ooit in gevaar kwam. Thuis liep de Brabantse motor wel weer en werd de playoff-debutant simpel met 5-0 aan de kant gezet. Den Bosch zal er nu een flink tandje bij moeten schakelen, want de finale wordt sowieso een veel zwaardere pot.


Wat vind jij? Praat mee...