Albers bezorgt Amsterdam zesde zege op rij tegen SCHC

Dankzij een goal van Felice Albers boekten de dames van Amsterdam zondagmiddag in het Wagener Stadion een 1- 0 zege op Stichtsche. De ploeg in vorm van coach Rick Mathijssen bezet daardoor na zes speelrondes nog altijd zonder puntverlies de tweede plek op de ranglijst. Voor SCHC betekende het verlies tegen Amsterdam alweer de derde nederlaag van dit seizoen. 

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de afgelopen donderdag overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

Met kansen voor Kelly Jonker en Noor de Baat begon Amsterdam in het eerste kwart sterk aan de topper. Maar tot twee keer toe hield keepster Maddie Hinch, die vandaag 29 jaar is geworden, het doel van Stichtse met knap keeperswerk schoon. Stichtsche had het in de openingsfase moeilijk met het aanvallende spel van Amsterdam. Desondanks waren het de bezoekers die voor de eerste treffer van deze Hoofdklasse-middag leken te zorgen.

In de rebound passeerde Charlotte Stapenhorst keepster Anne Veenendaal. Op de bank van Stichtsche gingen de armen in de lucht, maar de scheidsrechter had voorafgaand aan het schot van Stapenhorst shoot geconstateerd en keurde de goal af. Met 0-0 op het scorebord kreeg Amsterdam hierna vier strafcorners op rij, waarbij bij de laatste ingeslagen variant van Julia Müller, Felice Albers in de rebound alert was.

Zij passeerde Maddie Hinch en tekende voor de enige treffer van de middag. In het vervolg van het duel was Amsterdam de bovenliggende partij en nog een aantal keer dichtbij de 2-0. Zo spatte een harde sleep van Eva de Goede uiteen op de paal.

De kansen van Stichtsche moesten in het Amsterdamse Bos vooral komen uit de versierde strafcorners. Maar liefst negen keer mocht Caia van Maasakker aanleggen, maar de specialist pur sang had het vizier niet op scherp vanmiddag.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...