Alle camera’s gericht op damestopper Den Bosch – SCHC

Alle camera’s zijn komende zondag gericht op de eerste topper dit seizoen in de Hoofdklasse Dames: Den Bosch – SCHC. Zowel Ziggo Sport als de NOS is zondag bij de wedstrijd aan de Oosterplas aanwezig. Ziggo Sport zendt het duel live uit, de NOS besteedt met een ruime samenvatting aandacht aan het topduel tijdens de Studio Sport-uitzending op NPO1.

Ziggo Sport zendt (aanvang 12.10 uur) de wedstrijd niet zoals gebruikelijk uit op het voor abonnees gratis sportkanaal 14, maar op kanaal 13 (ook gratis voor abonnees) en Ziggo Sport Docu, dat te bekijken is voor mensen met een Ziggo Sport-abonnement. De presentatie is in handen van Johan van Vliet, die vanaf 12.00 uur het duel voorbeschouwt. Hij verzorgt ook het commentaar en wordt daarin bijgestaan door Tim Steens.

Ook hockey.nl is zondag aanwezig bij de wedstrijd tussen de twee clubs die beide hun eerste vier wedstrijden van het seizoen wonnen. Samen met Amsterdam en hdm, die ook het volle pond haalden, bezetten zij hierdoor de eerste vier plekken in de tussenstand. Bij het verrassende hdm zijn we zondag ook als de ploeg thuis speelt tegen Bloemendaal. Volg zondag vanaf 12.00 uur het liveblog en je krijgt alle doelpuntenmakers en hoogtepunten mee in de Hoofdklasse Dames.

Zondagavond kun je alle doelpunten van de Hoofdklasse Dames ook hier op hockey.nl bekijken.

Tulp Hoofdklasse Heren

Van de Tulp Hoofdklasse Heren zijn dit weekend geen beelden op televisie te zien, maar via hockey.nl hoef je natuurlijk niets te missen. De mannen betreden vrijdagavond al het veld voor een extra speelronde. Wij zijn aanwezig in Den Bosch waar de Brabantse derby tussen de ploeg van coach Eric Verboom en Oranje-Rood wordt gespeeld. Een wedstrijd die, zo leert het verleden, garant staat voor veel spektakel. Vooral Den Bosch moet deze derby eigenlijk winnen om de aansluiting te behouden met de eerste vier playoff-plekken. Van de andere velden melden we via ons liveblog de doelpuntenmakers. De wedstrijden starten vrijdagavond om 20.30 uur.

De hoogtepunten van deze extra speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren zijn zaterdag in de loop van de middag te zien op hockey.nl.

Seve van Ass tijdens de vorige editie van Bloemendaal – HGC, die door de thuisploeg met 4-0 werd gewonnen. Foto: Koen Suyk

Zondag is Bloemendaal – HGC de topper in de Hoofdklasse Heren. De regerend landskampioen won als enige alle drie de wedstrijden in deze competitie. HGC verloor afgelopen zondag van Pinoké. Tune in op ons liveblog vanaf 14.45 uur en je mist niks, ook niet van de andere wedstrijden in de Hoofdklasse Heren.

Alle hoogtepunten van deze wedstrijden verschijnen zondagavond op hockey.nl.

Promotieklasse Heren

In de Promotieklasse Heren staat hdm bovenaan. De Haagse formatie speelde pas twee duels, omdat het treffen met HIC afgelopen zondag vanwege corona werd afgelast, en won die allebei. Zondag speelt hdm tegen SCHC. Een regelrechte topper in de Promotieklasse Heren waar wij bij zijn voor een wedstrijdverhaal en de reacties van de hoofdrolspelers na afloop.

 


Wat vind jij? Praat mee...