Alle playoff-duels Hoofdklasse live bij Ziggo, NOS of hockey.nl

Alle playoff-duels in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren 2022 worden live uitgezonden. De beelden zijn rechtstreeks te zien bij Ziggo, de NOS of op hockey.nl. De strijd om de landstitels barst donderdag (12 mei) los met de halve finales bij de dames.

De dames van Amsterdam en SCHC slaan donderdag om 18.30 uur af in het Wagener Stadion voor hun eerste wedstrijd in de halve finale. Op Ziggo Sport start de uitzending om 18.20 uur met een voorbeschouwing. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van John van Vliet.

Na afloop van Amsterdam – SCHC kunnen hockeyliefhebbers doorschakelen naar hockey.nl waar vanaf 20.30 uur de wedstrijd tussen HDM en landskampioen Den Bosch wordt gestreamd vanuit Den Haag. Het commentaar bij die wedstrijd wordt verzorgd door Reemt Borcherts.

Den Bosch viert het landskampioenschap van 2021. Foto: Willem Vernes

De returns in de Hoofdklasse Dames worden zaterdagmiddag gespeeld. Opnieuw zijn de wedstrijden live te zien op of Ziggo Sport of hockey.nl. Waar welk duel wordt uitgezonden en hoe laat, dat wordt donderdagavond bepaald.

Een eventuele derde wedstrijd in de best of three spelen de dames-teams zondagmiddag. Tijdstip en plek van uitzending worden zaterdag bekend gemaakt.

Tulp Hoofdklasse Heren

Die zondag 15 mei starten de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren. In het schema is ruimte gehouden voor eventuele derde wedstrijden bij de dames waardoor de wedstrijden bij de heren pas aan het einde van de middag starten. Om 16.00 uur is het eerst de beurt aan Amsterdam en Pinoké, de nummers drie en twee uit de reguliere competitie. De NOS zet haar camera’s in het Wagener Stadion neer om rechtstreeks verslag te doen op NPO1 en nos.nl.

Seve van Ass in de reguliere competitie in actie tegen het Bloemendaal van Thierry Brinkman. Foto: Koen Suyk

Om 18.00 uur is het beurt aan HGC en Bloemendaal. De ploeg van coach Paul van Ass behaalde zondag het laatste playoff-ticket en mag het op sportpark De Roggewoning in Wassenaar opnemen tegen landskampioen Bloemendaal. De wedstrijd wordt live gestreamd via hockey.nl en de hockey.nl-app.

Uitzendschema Play-offs Hoofdklasse 2022

Bekijk hieronder het uitzendschema van de duels in de halve finale in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren die nu op het programma staan.

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
12 mei Amsterdam D1 – SCHC D1 18.30 uur Ziggo Sport
12 mei HDM D1 – Den Bosch D1 20.30 uur hockey.nl
14 mei SCHC D1 – Amsterdam D1 nnb nnb
14 mei Den Bosch D1 – HDM D1 nnb nnb
15 mei Amsterdam H1 – Pinoké H1 16.00 uur NOS (nos.nl)
15 mei HGC H1 – Bloemendaal H1 18.00 uur hockey.nl
21 mei Pinoké H1 – Amsterdam H1 16.00 uur nnb
21 mei Bloemendaal H1 – HGC H1 16.00 uur nnb

Wat vind jij? Praat mee...