Alle tijden van de play-offs en play-outs op een rijtje

Alle play-offduels in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren 2022 worden live uitgezonden. De beelden zijn rechtstreeks te zien bij Ziggo, de NOS of op hockey.nl. De strijd om de landstitel bij de dames barst donderdag 19 mei los tussen SCHC en Den Bosch. Bij de heren valt dit weekend de beslissing in de halvefinalduels Pinoké-Amsterdam en Bloemendaal-HGC.

De dames van SCHC en Den Bosch slaan donderdag om 20.30 uur af in Bilthoven voor hun eerste wedstrijd in de finale. Op Ziggo Sport start de uitzending om 20.20 uur met een voorbeschouwing. Het commentaar bij de wedstrijd is van John van Vliet.

Het tweede finaleduel is zaterdagmiddag om 12.45 uur in Den Bosch. Dan is de wedstrijd te zien op Ziggo Sport en de NOS. Ook een eventuele derde wedstrijd, de dag erna, wordt uitgezonden door zowel Ziggo Sport als de NOS. De afslag in Den Bosch is om 13.15 uur.

Jannis van Hattum, Texas Bukkens en Marlon Landbrug vieren de zege van Pinoké op Amsterdam in het eerste duel in de halve finales van de play-offs. Foto: Bart Scheulderman

Tulp Hoofdklasse Heren

Op zaterdag 21 mei staan ook de tweede duels in de halve finales van de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren op het programma. Om 16.00 uur is op ’t Kopje de afslag van de wedstrijd tussen Bloemendaal en HGC. Dit duel wordt live gestreamd via hockey.nl en de hockey.nl-app. Het commentaar wordt verzorgd door Reemt Borcherts.

Op hetzelfde tijdstip ontvangt Pinoké de buren van Amsterdam. De NOS zendt de Bosderby rechtstreeks uit via NPO1, NOS.nl en de NOS-app. Een derde en beslissende wedstrijd spelen de herenteams op zondag. Tijdstip en plek van uitzending worden zaterdag bekendgemaakt.

De dames van Oranje-Rood vieren feest nadat concurrent Victoria in de strijd om rechtstreekse degradatie is verslagen. Foto: Willem Vernes

Play-outs Dames

Voor de dames van Oranje-Rood en Klein Zwitserland breekt een cruciale week aan. De twee hoofdklasseploegen strijden in een best-of-three voor lijfsbehoud op het hoogste niveau. Ze nemen het op tegen de nummers twee en drie van de Promotieklasse: Tilburg en Leonidas.

Oranje-Rood gaat aanstaande donderdag op bezoek bij Tilburg, waarna zaterdag in Eindhoven het tweede duel staat gepland. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd wordt een dag later in Tilburg gespeeld.

Klein Zwitserland begint donderdag met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Leonidas. Zaterdag spelen de Steenbokken voor eigen publiek, waarna een mogelijke derde en beslissende wedstrijd volgt in Rotterdam op zondag.

De verliezer van de play-outs speelt komend seizoen in de Promotieklasse net als Victoria dat als nummer twaalf van de Hoofdklasse Dames degradeerde.

Felicitaties voor Leandro Tolini na zijn treffer voor Tilburg tegen SCHC. Foto: Rogier Balk

Play-outs Heren

De heren van hoofdklassers SCHC en Tilburg moeten nog even geduld hebben. Hun wedstrijden in de play-outs staan gepland voor 1, 4 en 6 juni. Bekend is dat HDM en Voordaan de tegenstanders zullen zijn, maar het is nog duidelijk wie tegen wie speelt.

HDM en Voordaan moeten namelijk nog twee competitiewedstrijden spelen om te bepalen wie er als tweede en als derde eindigt in de Promotieklasse. Het verschil tussen HDM, dat tweede staat, met Voordaan bedraagt slechts een punt. In de play-outs speelt Tilburg tegen de nummer drie en SCHC tegen de nummer twee van de Promotieklasse.

Speelschema finale HK Dames

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
19 mei SCHC – Den Bosch 20.30 uur Ziggo
21 mei Den Bosch – SCHC 12.45 uur Ziggo/NOS
22 mei* Den Bosch – SCHC 13.15 uur Ziggo/NOS

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Speelschema play-offs Tulp HK Heren

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
21 mei Pinoké – Amsterdam 16.00 uur NOS
21 mei Bloemendaal – HGC 16.00 uur hockey.nl
22 mei* n.n.b. 15.00 uur NOS
22 mei* n.n.b. 15.00 of 17.00 uur hockey.nl
26 mei Finale – eerste duel 14.45 uur NOS
28 mei Finale – tweede duel 15.45 uur NOS
29 mei* Finale – derde duel 14.45 uur NOS

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Speelschema play-outs HK Dames

Datum Wedstrijd Aanvang D/H
19 mei Tilburg – Oranje-Rood 20.30 uur Dames
19 mei Leonidas – Klein Zwitserland 20.30 uur Dames
21 mei Oranje-Rood – Tilburg 12.30 uur Dames
21 mei Klein Zwitserland – Leonidas 12.30 uur Dames
22 mei* Tilburg – Oranje-Rood 12.30 uur Dames
22 mei* Leonidas – Klein Zwitserland 12.30 uur Dames

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Speelschema play-outs Tulp HK Heren

Datum Wedstrijd Aanvang D/H
1 juni Play-outs #1.1 20.30 uur Heren
1 juni Play-outs #2.1 20.30 uur Heren
4 juni Play-outs #1.2 16.00 uur Heren
4 juni Play-outs #2.2 16.00 uur Heren
6 juni* Play-outs #1.3 16.00 uur Heren
6 juni* Play-outs #2.3 16.00 uur Heren

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd


1 Reactie

  1. ValeriedeBruin

    De wedstrijd zou op ziggo te zien zijn maar helaas


Wat vind jij? Praat mee...