Alleen Maartje Goderie won meer landstitels dan Welten

Met een hoofdrol in de halve finale tegen SCHC en ijzersterke optredens in de finaleduels met Amsterdam heeft Lidewij Welten in de play-offs van de Hoofdklasse Dames weer haar vertrouwde vorm laten zien. Na een seizoen met het nodige blessureleed kon de 27-jarige aanvalster van Den Bosch alweer haar elfde landstitel bijschrijven.

Met dat aantal heeft Welten het aantal kampioenschappen van haar voormalige ploeggenoot Maartje Paumen geƫvenaard. Ook voormalig Den Bosch-speelsters Vera Vorstenbosch en Minke Booij veroverden in hun actieve hockeyloopbaan elf landstitels, stuk voor stuk namens Den Bosch.

Op de ranglijst van speelsters met de meeste kampioenschappen heeft Welten nu alleen nog Maartje Goderie voor zich. De Brabantse tweevoudig olympisch kampioene zette vier jaar geleden een punt achter haar loopbaan en veroverde tussen 1994 en 2014 in totaal twaalf landstitels met Den Bosch.

Welten, Paumen, Vorstenbosch, Booij en Goderie zijn de enige speelsters in de historie van de Hoofdklasse Dames die erin slaagden meer dan tien keer kampioen te worden. Welten kan in het komende seizoen het record van Goderie evenaren. De titel van zaterdag was voor haar en haar ploeggenoten alweer de vijfde op rij.

Record voor Ehren

Den Bosch-coach Raoul Ehren hield een fraai record over aan het behalen van de negentiende landstitel in de clubhistorie. De 45-jarige trainer heeft nu als eindverantwoordelijke acht kampioenschappen behaald, evenveel als zijn vermaarde voorganger Herman Kruis. Die won zijn acht titels namens Den Bosch in acht opeenvolgende seizoenen: van 2001 tot en met 2008. Ehren veroverde als assistent nog eens vijf landstitels.


Wat vind jij? Praat mee...