Amsterdam-coach Mathijssen: ‘We hebben een hele mooie ploeg’

Na het gelijkspel tegen Laren zondagmiddag toont Amsterdam-coach Rick Mathijssen zich gematigd tevreden. ‘Iedereen kon zien dat de eerste helft duidelijk voor ons was en de tweede voor Laren. Dus dan is de conclusie simpel, de 1-1 is terecht.’

Waar Amsterdam in de eerste helft domineerde, was het in de tweede helft thuisploeg Laren die het initiatief overnam: ‘In de eerste helft hadden we een goal extra moeten maken. Laren is maar 2 keer in onze cirkel geweest. En meteen in het begin van de tweede helft kwam Kelly Jonker alleen op Joyce Sombroek af. Die maakt een wereldredding. Wordt het 2-0, dan is de wedstrijd denk ik wel gespeeld.’

Niet meer in de flow

‘Omdat wij de kansen niet maakten, kreeg Laren het momentum in de tweede helft. Je weet dat als het lang 1-0 blijft, dat ze gaan komen. Dat deden zij sterk. Wij moeten leren hoe we daarmee omgaan en hoe we terug in de flow komen, want daar kwamen we eigenlijk niet helemaal meer in.’

6 topwedstrijden

In de eerste wedstrijd van het seizoen speelden Amsterdam en Den Bosch gelijk. Nu volgden twee grote duels in 1 week. ‘We hadden vooraf heel veel zin in de wedstrijden tegen Stichtsche en Laren. We hebben 6 echte topwedstrijden dit jaar. Het is leuk om te kijken waar je dan staat. Ik denk dat we met 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden niet ontevreden mogen zijn. En we staan nog gedeeld eerste.’

Veel goede hockeyers

Bij Amsterdam spelen 8 (kandidaat)internationals, tegenover 4 bij Laren. Maar Mathijssen vindt niet dat zijn team daarom favoriet is. ‘Je hebt in de Hoofdklasse heel veel goede hockeyers die ook belangrijk kunnen zijn in dit soort wedstrijden. Ik denk dat alle 4 de ploegen heel dicht bij elkaar liggen. Wellicht hebben wij wat meer internationals, Laren heeft gewoon in de breedte een heel goede talentvolle ploeg met een goede coach, een geweldige keeper en corner. Dat geldt ook voor SCHC en Den Bosch.’

Groot verlangen

‘Wij hebben een heel groot verlangen om kampioen te worden. Dat is ook mijn ambitie, dat moet ook zo zijn bij een club als Amsterdam. We proberen nu zo hoog mogelijk te eindigen en dan in de play-offs voor de titel te gaan. Dat moet ook met onze selectie.’