Amsterdam en Den Bosch houden elkaar in evenwicht

Op de eerste speeldag van de Hoofdklasse bij de Dames stond zondag meteen een topper op het programma. In het Wagener Stadion nam Amsterdam het op tegen landkampioen Den Bosch. Na zeventig minuten kwamen beide ploegen remise overeen. Het werd 1-1.

Vanwege het EK in Londen waren beide ploegen pas afgelopen week weer compleet. Het was dus even wennen voor de speelsters en mede door het vele slordige balverlies groeide het duel niet uit tot een topper. Bovendien trok het scheidsrechtersduo twee keer groen en drie keer geel in een wedstrijd die niet overdreven hard was.

Rentree Schoenaker

Goed nieuws voor de nieuwbakken Amsterdam-coach Rick Mathijssen was de basisplaats van Jacky Schoenaker. De middenveldster was hersteld van een hamstringblessure, die haar weghield van het EK.

Beide ploegen kregen goede kansen om de score te openen. Zo belandde een schot van Kelly Jonker op de legguards van Den Bosch-keepster Josine Koning en moest Anne Veenendaal handelend optreden toen Lieke Hulsen langs Müller gleed en de Amsterdamse goalie onder vuur nam.

Amsterdam opent score

Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. De van Kampong overgekomen Julia Müller schoot raak uit een strafcorner. Ook Den Bosch kreeg een corner in de eerste helft, maar Maartje Paumen mikte te hoog.

Ook in het tweede bedrijf kregen Amsterdam en Den Bosch mogelijkheden om te scoren. Vera Vorstenbosch zag haar schot door Veenendaal gekeerd en draaide Maria Verschoor zich fraai vrij, maar haar backhand trof geen doel.

Paumen maakt gelijk

De tijd tikte weg en Amsterdam leek de volle buit in eigen huis te houden. Maar zes minuten voor tijd maakte Maartje Paumen gelijk uit een strafcorner. Het was voor de international haar 315e treffer in de Hoofdklasse. Hiermee is ze de topscorer aller tijden, Kim Lammers, tot op drie doelpunten genaderd.