Argentijnse topspits Maria Granatto naar Oranje-Rood

Oranje-Rood heeft de Argentijnse spits Maria Granatto aangetrokken. De 23-jarige Argentijnse zal volgend seizoen in het shirt van Oranje-Rood spelen. Granatto speelde tot nu toe  77 interlands voor Argentinië (35 goals) en werd in 2016 door de FIH uitgeroepen tot Talent van het Jaar. 

De kleine speelster met kenmerkende knot zal voor Oranje-Rood een grote aanwinst zijn. Harry van Hout, voorzitter Tophockey Oranje-Rood, noemt haar in het ED de aankomende Lidewij Welten van Argentinië. ‘Een wereldspits, daar zijn we heel blij mee.’

In Nederland is de Argentijnse misschien minder bekend, maar in Argentinië is ze op haar 23ste al een grootheid. Op social media heeft ‘Majo’ Granatto honderdduizenden volgers.

Oranje-Rood zag na dit seizoen spits Sophie van Nieuwamerongen vertrekken en heeft met Granatto die plek weer opgevuld. Als de Argentijnse haar naam als goaltjesdief waarmaakt, zou ze volgend seizoen wel eens van grote waarde kunnen zijn voor de Eindhovense ploeg.

Granatto werkt momenteel met de Argentijnse nationale ploeg een serie van vier oefeninterlands af tegen de Verenigde Staten, de ploeg van de Nederlandse bondscoach Janneke Schopman.

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2018/2019.

 


4 Reacties

 1. lynnBosman

  Ik vind het de laatste jaren minder onsportief dan dat het geweest is. Natuurlijk was het gedrag triest in OS 2012 maar je moet iets he. Veel Nederlandse meiden kunnen het prima vinden met een aantal Argentijnse oa Merino, Habif, Romang. Je ziet het wel nog veel bij Jong Argentinië. Anyway mooie aanwinst, maar met alleen Granatto gaan ze het niet redden. Verdedigend en op het middenveld moeten ook versterkingen komen. Nunnink is knettergoed, maar kan het niet alleen.

 2. rancoburgzorg

  Jammer dat ze Jill Boon niet weer terug hebben genomen. Die was ontevreden bij Wellington en is nu naar Racing voor een beetje meer geld. Gemiste kans voor OR.

 3. robvisser

  Jill Boon is, neem ik aan, met een bepaalde bedoeling weggegaan bij Oranje Rood. Volgens mij was het geen gedwongen vertrek. Dan lijkt het me niet dat het in eerste instantie Oranje Rood te verwijten valt dat ze niet terug is. Jill had kennelijk andere ambities in België en wellicht heeft ze die nog steeds, nu bij een andere club.

 4. pietersmits

  Wat is de ambitie? Heel mooie aanwinst voorin, maar de grootste winst bij OR valt te behalen op het middenveld en achterin. Zonder verdere aanwinsten, lijkt Granatto me niet goed bediend te gaan worden. Dus volgens mij belooft dit meer veranderingen bij OR. Ik ben nieuwsgierig waar ze de komende weken mee komen. Ik hoop dat ze het gat met de top van de competitie kleiner weten te maken.


Wat vind jij? Praat mee...