Bijen en De Waard weekwinnaars in strijd om Gouden Stick

Koen Bijen (Den Bosch) en Xan de Waard (SCHC) zijn de weekwinnaars in de strijd om de Gouden Stick. Bij de dames stond afgelopen weekend speelronde vijf op het menu. De heren waren zelfs al toe aan wedstrijd nummer zes.

Bijen kwam met Den Bosch tegen koploper Kampong goed voor de dag, maar capituleerde vlak voor tijd. In Utrecht werd het 2-1. De aanvaller tekende in de tweede helft voor een prachtige gelijkmaker, na een solo vanaf de middenlijn. Het was alweer de vierde treffer van het seizoen van Bijen, die de beste schutter is van Den Bosch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

De Waard imponeerde tijdens de 7-1 zege van SCHC op Rotterdam. De international stond aan de basis van vele goals van haar team, dat door die overwinning de koppositie terugpakte. Zo gaf ze de assists bij de eerste twee goals (van Ginella Zerbo en Pien Dicke), waardoor ze inmiddels driemaal als succesvolle voorbereider in de boeken staat van dit seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.


6 Reacties

 1. Pimstam

  Wat een rare keuze, een schc speelster die tegen een potentiële degradant goed speelt , bij Pinoke maakt iemand twee goals en draait de 1-0 om naar 1-2. Voorrecht voor de internationals ? Volgende week weer yibby?

  1. charliejanssen

   Ach Pim, wellicht raadzaam om deze benoeming niet al te serieus te nemen! Neemt niet weg dat dit niet perse het forum is om je eigen kind (althans, daar ga ik vanuit gezien je achternaam) hoeft te promoten!

  2. SanderVerkeij

   Pim, de Waard is in mijn ogen de beste en meeste complete speler van de hoofdklasse. Ook in Oranje. Heb jij een Pinoke achtergrond? Ik vind het een rare gedachten, iemand die twee keer scoort, om die reden uit te roepen tot de beste speelster. Logisch dat een van de beste speelsters van de wereld wellicht vaker deze prijs zal pakken of moeten we op ten duur maar de 2de of 6de beste speler laten winnen om de werkelijke beste spelers even buiten spel te zetten.

  3. SanderVerkeij

   Ow ik zie het nu, je bent familie van. Dat verklaart een hoop natuurlijk, zij zal hier ook blij mee zijn.

 2. Pimstam

  Prima, ze is natuurlijk ook heel erg goed. Dat hoeft geen betoog Maar verzin dan geen gouden stick verhaal per week en doe een serieuze verkiezing obv een seizoen

  1. sonjavanzoggel

   Maak je niet druk, het is gewoon een luchtige wekelijkse verkiezing om hockey liefhebbers betrokken te houden. Meeste mensen hebben nu op deze 2 gestemd. En ik snap waarom. Het seizoen is nog lang dus nog vele spelers die genomineerd kunnen worden, ook van Pinoke 😉


Wat vind jij? Praat mee...