Blijft Laren ongeslagen? Paumen topscorer? Vooruitblik Dames

Hoe eindigt het eerste Hoofdklasseduel tussen MOP en Push sinds 1986? Weet Oranje-Zwart na 19 jaar weer eens te winnen van Den Bosch? En kan Laren tegen hdm de indrukwekkende reeks van 13 ongeslagen thuiswedstrijden doorzetten? De laatste nederlaag stamt van 9 maart 2014: toen wist hdm de Gooise ploeg 3 punten te ontfutselen.

Amsterdam – Kampong

Na het duel tussen de Heren van Amsterdam en Kampong vrijdag, ontvangen zondag ook de Amsterdamse dames de Utrechtse club. Beide ploegen staan tot nu toe op 4 punten: 1 keer winst, 1 keer gelijkspel. Met in totaal 11 doelpunten staat Kampong echter niet alleen boven Amsterdam, maar is het ook de meest scorende ploeg tot nu toe dit seizoen. Dat komt vooral door de 9-0 zege op Push in de eerste speelronde. Kampongs Marijn Veen is samen met Caia van Maasakker (SCHC) tot nu toe topscorer van de competitie met 3 doelpunten.

Amsterdam is ongeslagen in de laatste 11 reguliere Hoofdklasseduels met Kampong: 8 keer werd er gewonnen, 3 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Vorig seizoen werd het in Amsterdam 6-1.

Laren – hdm

Laren is de enige ploeg die met 2 overwinningen is begonnen aan het nieuwe seizoen, en ook het enige team met nog geen enkel tegendoelpunt. Hdm startte minder voortvarend, maar hield wel 1 punt over aan het gelijkspel tegen Kampong. Vorig seizoen won Laren beide competitieduels met hdm. Het werd 1-2 in Den Haag (Laura van Heugten – Kim Lammers, Naomi van As) en 2-0 in Laren, dankzij 2 velddoelpunten van Vicky van den Broek.

Laren is ongeslagen in de laatste 13 thuiswedstrijden (9 keer winst, 4 keer gelijk). De laatste thuisnederlaag van de ploeg dateert van 9 maart 2014: toen won hdm met 1-2.

MOP – Push

Dit is pas het tweede seizoen waarin MOP en Push elkaar op het hoogste niveau ontmoeten: hiervoor kwamen ze elkaar alleen in 1985/1986 tegen. 30 jaar geleden won MOP thuis met 5-1 en Push wist thuis te winnen met 3-2.

Promovendus Push verloor de eerste 2 wedstrijden van het seizoen. In 2005/2006, het laatste seizoen waarin de ploeg in de Hoofdklasse acteerde, startte Push met 4 nederlagen. MOP is dit seizoen nog niet verder gekomen dan 1 punt, na een gelijkspel tegen Bloemendaal en een nederlaag tegen Den Bosch.

Oranje Zwart – Den Bosch

Oranje Zwart wacht al 19 jaar op een overwinning tegen Den Bosch. Op 1 december 1996 won de club uit Eindhoven voor het laatst van de streekrivaal: 1-0 in Eindhoven. In de ontmoeting in Den Bosch was OZ vorig seizoen dichtbij een verrassing, maar ondanks een 0-2 voorsprong trok de ploeg uiteindelijk met 4-3 aan het kortste eind.

Maartje Paumen speelt zondag tegen haar oude ploeg: ze speelde 3 seizoenen voor OZ voor ze in 2004 de overstap maakte naar Den Bosch. Als Paumen zondag 1 keer scoort evenaart ze topscorer aller tijden in de Hoofdklasse dames Kim Lammers (318 goals). Om het alltime record te verbreken moet Paumen 2 keer trefzeker zijn. Lammers speelt zondag niet mee met Laren, vanwege haar deelname aan de Australian Hockey League.

Pinoké – Bloemendaal

Pinoké en Bloemendaal treffen elkaar voor de 7e keer in de Hoofdklasse. In de voorgaande 6 duels werden de punten redelijk gelijk verdeeld: Pinoké won 3 keer, Bloemendaal zegevierde 2 keer, en 1 keer bleef het bij een gelijkspel. Vorig seizoen wist Pinoké beide wedstrijden tegen Bloemendaal te winnen.

Een doelpuntrijk duel valt volgens de statistieken in ieder geval niet te verwachten: in alle voorgaande 6 duels werd nooit meer dan 2 keer gescoord door één van de teams.

SCHC – Hurley

Hurley staat met 4 punten net boven SCHC, dat tot nu toe 3 punten wist te behalen. Of dat de krachtsverhouding tussen beide ploegen goed weergeeft is echter de vraag. SCHC bleek in het verleden steeds een maatje te groot voor Hurley. De clubs ontmoetten elkaar 14 keer in de Hoofdklasse, en Stichtse is nog steeds ongeslagen (12 keer winst, 2 keer gelijk). Vorig seizoen wist Hurley wel een punt te pakken in Bilthoven: het werd 1-1 na goals van Maike Stöckel (SCHC) en Tess van Ramshorst (Hurley).

Alle nieuws, uitslagen, standen en speelschema’s op hockey.nl/hoofdklassedames.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...