Bloemendaal baalt na tweede punt dat het winterstop is

Teun de Nooijer blikte zondag in het clubhuis van Bloemendaal met een ietwat zuur gezicht terug op de degradatiekraker tegen Pinoké. Niet omdat hij verloren had – de uitslag was 1-1 – maar omdat zijn ploeg voor het eerst dit seizoen had moeten winnen. Met een gelijkspel schiet Bloemendaal niets op.

Het duel begon juist zo slecht voor Bloemendaal, de hekkensluiter die één punt minder heeft dan Pinoké. In de openingsfase waren de Steekneuzen veel sterker en dat resulteerde in de vijfde minuut in een doelpunt van Marjolein Ceulen. Na een aanval over rechts haalde Djoeke Vogel de achterlijn en gaf ze de bal voor, waarna de geheel vrijstaande Ceulen ‘m van dichtbij keurig binnengleed.

Ceulen: ‘Ik kreeg ‘m heel mooi voor en hoefde ‘m er alleen nog maar in te schuiven. Een prima openingsfase van ons. Alleen het probleem was dat die fase niet héél lang duurde… We hebben niet voor niets in de rust tegen elkaar gezegd dat het twintig keer beter moest. Het was heel chaotisch.’

Bloemendaal de betere ploeg

Pinoké bleef na de treffer slechts heel even de betere ploeg. Daarna kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Bloemendaal. Voor rust was Bodine Boelaars al gevaarlijk met een forehandschot, maar Pinoké-keepster Kikki Gunneman redde. Na rust was het woord helemáál aan Bloemendaal. Zo kregen de Mussen twee strafcorners, maar de één werd eruit gelopen en de ander ging naast. Eén van de grootste kansen was voor Joëlle Ketting, die de bal net voorlangs tipte. Ook Tamara Gruter slaagde er, half liggend op de grond, niet in om de bal van dichtbij in het doel te krijgen. Ook zij stuitte op keepster Gunneman. Toch was het wachten op de gelijkmaker en die viel in de 56e minuut. Nadat Joëlle Ketting de bal tegen de keepster had geslagen, sloeg Myrthe van Kesteren in de rebound razendsnel toe.

BLOEMENDAAL- Myrthe van Kesteren (Bl’daal) heeft de stand op 1-1 gebracht tijdens de hoofdklasse competitiewedstrijd dames Bloemendaal-Pinoke (1-1). rechts Tamara Gruter (Bl’daal) . COPYRIGHT KOEN SUYK

(foto: KNHB/Koen Suyk)

De Nooijer zit door het gelijkspel weer wat steviger in het zadel: ‘Zeker na de tweede helft heb ik het gevoel dat we vandaag twee punten verloren hebben. Na rust hebben we onze wil opgelegd aan Pinoké. Vorige week tegen Groningen (1-1) hebben we ook al gezien dat we helemaal niet onderdoen voor dit soort tegenstanders. Toen vond ik 1-1 een faire uitslag, nu had ik het idee dat we drie punten hadden moeten pakken. We komen er eindelijk een beetje in. Balen dat het nu winterstop is.’

Twee gele kaarten in slotfase

In de laatste vier minuten van de wedstrijd kregen Pinoké-speelster Alma Fenne en Milan Spooren een gele kaart, waardoor de uitploeg de wedstrijd met twee speelsters minder eindigde. De Nooijer: ‘Daar hadden we meer rendement uit kunnen halen, al was het wel weer kort dat we tegen negen man speelden. Het was lekker geweest als we nog een minuut of vier extra hadden gehad.’

En dus bleef het 1-1: een resultaat waarmee Bloemendaal niets opschiet. Pinoké trouwens ook niet. De ploeg van Robert Justus had zeker na de vroege openingstreffer gehoopt om de voorsprong op Bloemendaal, dat Kate en Helen Richardson-Walsh na de winterstop terug heeft, te vergroten naar vier punten. Ceulen: ‘We hadden vandaag een gat met Bloemendaal kunnen slaan en dat hebben we niet gedaan. Maar goed, we hadden nu ook laatste kunnen staan. We mogen blij zijn met een punt.’

Bloemendaal – Pinoké 1-1 (0-1)

‘5 Marjolein Ceulen 0-1
’56 Myrthe van Kesteren 1-1