Bloemendaal-dames hebben selectie voor nieuw seizoen nagenoeg rond

Bloemendaal Dames 1 heeft de selectie voor het seizoen 2018/2019 nagenoeg rond, melden de Noord-Hollanders in een persbericht. Voor het vierde opeenvolgende jaar zullen de ‘Damus’ hun opwachting maken in de Hoofdklasse.

Het team van coach Teun de Nooijer heeft afscheid genomen van twee echte Bloemendalers. Pien Tol en Ekki Lemmink zullen hun carrière elders vervolgen. Tol liet al na de Gold Cup-winst toe te zijn aan iets anders. Volgens het Haarlems Dagblad zag coach De Nooijer geen plek in zijn selectie voor Lemmink. Ook wordt afscheid genomen van de Ierse internationals Anna O’Flanagan en Chloe Watkins. Kiki Rozemeijer zien we komend seizoen niet terug in de Hoofdklasse, omdat ze een jaar gaat studeren in de Verenigde Staten.

Bloemendaal verwelkomt een aantal nieuwe gezichten. Carmel Bosch komt over van Hurley Dames 1, Anne Abendroth en Lisa Lejeune van HGC. Philine de Nooijer keert na een Duits avontuur bij landskampioen Club an der Alster, terug op ‘t Kopje. Vanuit de eigen jeugd schuiven Michelle van der Drift, Danique Visser en Nine Rijna door.

Het afgelopen jaar lukte het Bloemendaal Dames 1 voor het eerst om zonder play-outs het seizoen af te sluiten. Met een negende plek werd de Hoofdklasse veiliggesteld. Een tweede succes was de winst van de Gold Cup.

De komende jaren heeft Bloemendaal de ambitie om stapje voor stapje dichter bij de middenmoot te komen. Commissaris Tophockey Dames 1 Bartel Huibregtsen: ‘Dat is een mooie, maar lastige uitdaging. De teams boven ons spelen al jaren in de Hoofdklasse, die hebben daarmee allemaal al een natuurlijke aantrekkingskracht op sterke speelsters. Niettemin hebben we veel vertrouwen in het proces. Elk jaar, stapje voor stapje, worden we beter. Dat zal met vallen en opstaan blijven gaan, dat hoort erbij. Maar we kijken uit naar een mooi nieuw seizoen.’

Bekijk hier alle transfers van de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...