Bloemendaal haalt Kate en Helen Richardson-Walsh en Oostenrijkse

Bloemendaal heeft 3 buitenlandse speelsters aangetrokken om Dames 1 komend seizoen te versterken. Helen en Kate Richardson-Walsh komen uit Engeland waar ze al vele jaren deel uitmaken van de Britse nationale selectie. Zij spelen nu met Groot-Brittannië de Champions Trophy in Londen in voorbereiding op de Spelen in Rio. Ook Kristina Vukovich komt.

Kate (1980) is de huidige captain van haar nationale team. Zij is verdedigster en recordinternational met 363 caps. Haar echtegenote Helen (1981) speelt op het middenveld en werd 3 keer gekozen in het FIH World All Stars team. Helen heeft 279 caps op haar naam staan.

De Oostenrijkse Vukovich (1988) heeft ook aangegeven graag in Bloemendaal te komen spelen. Vukovich, die een goede strafcorner in huis heeft, behaalde internationale successen met het Oostenrijks zaal- en veldhockeyteam, onder andere in de World League in Zuid-Afrika. In 2014 werd ze uitgeroepen tot beste speelster.

Commissielid Tophockey Bartel Huibregtsen: ‘Met deze nieuwe aanwinsten willen we laten zien dat we ambitieus zijn op Bloemendaal met Dames 1. Met de combinatie van jong talent en zeer ervaren speelsters hopen we een volgende belangrijke stap te maken. Het is mooi te horen dat de aantrekkingskracht van de begeleidingsstaf zo groot is.’

Plus Lenna Omrani heeft Bloemendaal nu 4 versterkingen ten opzichte van afgelopen seizoen.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...