Bloemendaal met veel nieuwe gezichten naar het komende seizoen

Na de zomerstop beginnen de dames van Bloemendaal met een flink veranderde selectie aan het nieuwe seizoen.De club handhaafde zich afgelopen seizoen via de play-offs in de Hoofdklasse en komend seizoen mikken zij met veel nieuwe gezichten op een hogere positie, aldus coach Teun de Nooijer.

‘We hebben een geweldige tweede helft van het seizoen gehad’, vertelt hij op de website van Bloemendaal. ‘Dat zien andere clubs ook. Het is een compliment voor zowel de speelsters als voor de club.’ In de weken na de seizoensafsluiting namen de Mussen afscheid van een aantal sterkhouders binnen de ploeg. Zo keren Kate (gestopt) en Helen Richardson-Walsh terug naar Engeland, terwijl Josien Galama en Joëlle Ketting vertrekken naar Laren.

Als gevolg daarvan organiseerde de club een training, waar 25 speelsters voor uitgenodigd waren. Uiteindelijk versterkte Bloemendaal zich met Merel Aarts (hdm), Fee Schreuder (Push), Sanne Caarls (Rood-Wit) van Sophie Schlatmann van Laren. Ierse internationals Anna O’Flanagan en Chleo Watkins completeren het zestal. Daarnaast schuiven jonge speelsters zoals Kiki Rozemeijer en Danique Visser door naar het eerste elftal.

‘Steeds meer mensen enthousiast over het eerste damesteam van Bloemendaal’

Merel Aarts was één van de velen die zich lieten overtuigen om naar Bloemendaal te komen, mede doordat zij vanaf volgend jaar in Utrecht gaat studeren. Reizen tussen haar woonplaats Amsterdam, Utrecht en Den Haag zou te veel tijd innemen. Na een lang gesprek met De Nooijer was zij helemaal overtuigd: ‘Hij vertelde mij dat steeds meer mensen binnen de club enthousiast worden over het eerste damesteam’, herinnert de oud-speelster van hdm zich. ‘De laatste jaren stonden de heren vooral onder de aandacht, die natuurlijk veel goede resultaten behaalden. Over het algemeen is er al minder aandacht voor de eerste damesteams, maar bij Bloemendaal is dat iets extremer. Volgens Teun verandert er veel in positieve zin bij de club. Ik kijk ernaar uit om daarin mijn steentje bij te dragen.’


Wat vind jij? Praat mee...