Boaz Janssen (Huizen): ‘Voelde vanaf de kant niet gemakkelijk’

Huizen had voor de laatste speelronde van de Hoofdklasse Dames al de beste papieren om niet rechtstreeks te degraderen. Maar menigeen verwachtte waarschijnlijk niet dat de ploeg van trainer-coach Boaz Janssen zo gemakkelijk overeind zou blijven bij Nijmegen. De 0-2 zege betekent play-outs voor Huizen en directe degradatie voor Nijmegen.

Huizen speelde in Nijmegen een soevereine wedstrijd. Vanaf de eerste minuut nam de promovendus de wedstrijd in handen om hem vervolgens 70 minuten lang niet meer weg te geven. Geen moment had Nijmegen ook maar het idee dat er iets te halen viel. ‘Zo gemakkelijk als het er van de kant vanaf heeft uitgezien, voelde het voor mij niet’, reageerde Boaz Jansen na afloop. Hij dacht terug aan eerdere ontmoetingen met Nijmegen. ‘Ik herinner de play-offs van vorig jaar nog. Toen stonden we riant voor, maar ging Nijmegen opportunistisch alles of niet spelen en kregen we het toch nog lastig.’

Ook toen won Huizen overigens, net als zondag. De ploeg van Janssen moet nu afwachten wie de tegenstander uit de Overgangsklasse is. ‘Maar eerst gaan we rust nemen.’

Bekijk hieronder het volledige interview met Boaz Janssen.