Clubman Smolenaars neemt stoel van Visser over bij Bloemendaal

Dave Smolenaars wordt de nieuwe hoofdcoach van de dames van Bloemendaal. De oud-international volgt Jeroen Visser op, die na dit seizoen vertrekt. Smolenaars is nu nog actief bij de dames van Gooische in de Overgangsklasse.

De vijftigjarige Smolenaars keert terug op zijn oude nest. Als verdediger maakte hij onderdeel uit van het team dat eind jaren tachtig, begin negentig vijf keer kampioen werd met Bloemendaal. In het begin van zijn coachcarrière – van 2003 tot 2005 – was Smolenaars al eens coach van de dames van Bloemendaal. Tien jaar geleden zwaaide hij, als opvolger van Max Caldas, de scepter bij de heren van de roemrijke Noord-Hollandse club.

‘Het is ontzettend leuk om terug te keren bij Bloemendaal’, reageert Smolenaars, die actief blijft als technisch directeur bij Gooische, in een persbericht van Bloemendaal. ‘Ik heb zoveel mooie herinneringen aan de club en ik ken ook nog zoveel mensen. Maar wat mij het meest aantrekt is de groep waarmee ik aan de slag ga. Dames 1 heeft veel potentie en ik wil daar mijn bijdrage aan geven om die verder te ontwikkelen.’

Smolenaars – tweede van rechts – met andere rasechte Bloemendalers Gert-Jan Schlatmann, Ronald-Jan Heijn, Teun de Nooijer en Karel Klaver. Foto: Koen Suyk

Strijd om lijfsbehoud

De dames van Bloemendaal boekten zondag tegen Laren een belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. De Mussen klommen door hun 5-1 zege naar de zevende plaats. Het gat met de playout-plekken is daarmee opgelopen tot vier punten. Vorige week werd bekend dat de huidige hoofdcoach Jeroen Visser na dit seizoen vertrekt bij Bloemendaal, na een interne strijd om de trainerszetel.

‘We zijn blij met Dave zo’n ervaren en goede trainer/coach te kunnen aanstellen’, aldus Pepijn Post, bestuurslid tophockey van Bloemendaal. ‘Dave heeft bewezen speelsters en teams beter te kunnen maken en hij wordt al vele jaren geroemd in de hockeywereld om zijn trainingsaanpak. Het is des te leuker om iemand erbij te halen die de club zo goed kent.’

 


5 Reacties

 1. jobe

  Jippie! Verrassend. Als je nu op coaches en oplossingen zou kunnen wedden, dan valt er nog wat te verdienen ipv alleen te lachen. Overigens: Dave wel een absolute topper.

 2. Avdd

  Deze zag ik niet aankomen maar is op papier een logische keuze. Heel veel succes!

 3. René Winteraeken

  Wat heeft Bloemendaal toch een goed bestuurslid tophockey! Zeker sneu voor Jeroen! Maar met Dave wordt weer een super doorstart gemaakt! Pepijn, goed geschaakt en Dave......bere veel succes! Komt goed! 👍 hartelijke groet

 4. jonathan

  Lovende reacties hierboven maar in mei 2012 ontsloeg Bloemendaal per direct deze coach van H1?? Na een zeer teleurstellende periode. Misschien beter op zijn plaats bij een vrouwen team. We zullen zien, in ieder geval veel succes.

 5. rustaaagh

  Ik hoor altijd enthousiaste verhalen over de trainingen van Smolenaars. Als coach is dit volgens mij nog niet in resultaten omgezet. En ja, tophockeybestuurslid Post zit al jaren aan de knoppen, zorgt voor rust in de tent en hengelt elke keer goede spelers binnen.


Wat vind jij? Praat mee...