Dames Amsterdam kloppen Pinoké met 4-0

Omdat er gisteren in verband met de EHL geen plaats was in het Wagener Stadion speelde de Amsterdamse dames vandaag hun competitieduel met Pinoké. De thuisploeg besliste de wedstrijd al in de eerste helft en won uiteindelijk met 4-0.

Lang had Amsterdam niet nodig om op voorsprong te komen tegen Pinoké. In het Wagener stadion liet het scorebord, na de kwartfinales in de EHL, al na 6 minuten een 1-0 voorsprong zien. Maria Verschoor was trefzeker voor de Amsterdamse dames.

Vervolgens kon het publiek lange tijd geen goals bewonderen, maar aan het eind van de eerste helft wist Amsterdam de voorsprong op de Steekneuzen toch uit te breiden. Wederom Verschoor tekende in de 27e minuut voor de 2-0, uit een strafcorner. En Amsterdam drukte door. Slechts 1 minuut later zag Pinoké de bal wederom achter de keepster verdwijnen, nu vanaf de stick van Ellen Hoog. Met een comfortabele 3-0 voorsprong ging de thuisploeg de rust in.

Halverwege de 2e helft kwam Pinoké in ondertal na een gele kaart voor Lotte Sluiter. Ondanks dat Amsterdam dus even in overtal was, was de tweede helft niet zo doelpuntrijk als de eerste. Net voor het einde van de wedstrijd maakte Ellen Hoog haar 2e van de wedstrijd uit een strafcorner, en bepaalde zo de eindstand op 4-0.

6′ Maria Verschoor 1-0
27′ Maria Verschoor (sc) 2-0
28′ Ellen Hoog 3-0
67′ Ellen Hoog (sc) 4-0